Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestar tänker samla in åtta miljarder kronor – ska utmana Tesla

Ska öka värdet på bolaget till över 44 miljarder svenska kronor

Polestar är i förhandlingar med externa investerar om att samla in cirka åtta miljarder kronor, för att kunna utmana Tesla. 

Polestar är minst sagt i hetluften efter gårdagens besked att modellen Polestar 2 återkallas.

Nu rapporterar Reuters att Polestar är i långtgående förhandlingar med olika investerare, för att samla in mellan 800 och 900 miljoner dollar (motsvarande åtta miljarder svenska kronor). Reuters har talat med källor som har god insyn.

Det är Polestars första försök hitta externa investerare, eftersom den globala bilindustrin fortsätter att investera i elteknik, efter det att Tesla tillkännagivit att de fortsätter öka sin försäljningstillväxt. Med det nya ekonomiska kapitalet ska Polestar försöka utmana den amerikanska elbilstillverkaren.

LÄS MER: Så långt måste Polestar 2 köras för att ta igen utsläppen på XC40

Enligt Reuters förhandlar Polestar med Beijing E-Town International Investment & Development. Källorna uppger att investeringen skulle öka värdet på Polestar till över 5 miljarder dollar (motsvarande 44 miljarder svenska kronor). 

Finansieringen skulle hjälpa Polestar att expandera produktionen och dess modellutbud. Polestar bygger sina hybrid-prestandabilar i den kinesiska staden Chengdu och en sedanmodell i Taizhou-fabriken. Vi på Bytbil har även skrivit om planerna på att Precept ska börja produceras i landet. 

Varken Geely eller Polestar ville ge en kommentar till Reuters. 

LÄS ÄVEN: Ny elbilsplattform för Volvo avslöjad genom Zero Concept

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com