Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestar 2 återkallas efter allvarliga fel

En felaktig omvandlare kan göra att bilen inte går att köra

Polestar tvingas återkalla Polestar 2 på grund av en felaktig omvandlare. Dessutom drar tillverkaren igång en servicekampanj för att åtgärda en felaktig komponent som värmer upp kupén och högvoltsbatteriet.

För en tid sedan återkallades alla Polestar 2-bilar på grund av ett mjukvarufel. Nu är det dags igen. 

Polestar har initierat en frivillig återkallelse och en servicekampanj som innehåller ett antal uppdateringar för Polestar 2-fordon, vilket Vi Bilägare var först att rapportera om. Återkallelsen gäller ett byte av en felaktig så kallad inverter, (växelriktare) som omvandlar den lagrade energin i batteriet till kraften åt motorerna. I vissa fall har bilar varit tvungna att bärgas från platsen, efter att bilen inte gått att köra, och en varningstext har visats i instrumenten. 4 586 fordon berörs, varav 1 131 fordon finns i Sverige.

Servicekampanjen avser komponenten High Voltage Coolant Heater (HVCH). Den ansvarar både för uppvärmningen av högvoltsbatteriet och kupén. Felaktiga delar som monterades i tidiga bilar behöver bytas ut. Antalet berörda fordon är 3 150, varav 870 finns i Sverige.

LÄS MER: Flera nya registreringsrekord för elbilar

Åtgärderna kan utföras under ett verkstadsbesök och tar cirka en dag. Alla fordon som inte har levererats än kommer att uppdateras enligt kampanjen och det kan förekomma förseningar. Dessutom kommer alla bilar som är på verkstaden uppgraderas så att de får OTA-uppdateringar, en funktion som inte var färdigutvecklad när Polestar 2 levererades. Dessutom stoppas leveranser av nya bilar i väntan på uppdatering bekräftar Polestar för Vi Bilägare. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com