Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Citroën: Polestar kopierar oss

Anser att logotypen är för snarlik fransmännens

Den franska biltillverkaren Citroën anser att logotypen på Polestar är för lik bilmärket på Citroën. Därför har tvisten tagits till domstol, och den har dömt till Citroëns fördel. 

Biltillverkaren Citroën har tagit Polestar till domstol, eftersom att de anser att logotypen på svenska biltillverkaren är för snarlik den franska biltillverkarens logotyp, rapporterar The Connexion.

Polestar 2 förväntas börja säljas i Frankrike nästa år, men Citroen blockerar försäljningen, på grund av märket på Polestar 2 som de anser ser för lika ut.

Polestar har en logotyp i krom som ska likna ”nordstjärnan”, medan Citroën påstår att den liknar deras logotyp, de två pilarna, allt för mycket. Huruvida de liknar varandra får er fantasi avgöra. 

LÄS MER: Polestar 2 återkallas efter allvarliga fel

Tvisten har tagits till domstol i Paris, och de har beordrat Polestar att betala böter på 150 000 euro (motsvarande 1,55 miljoner svenska kronor). Dessutom har de beslutat att stoppa användningen av logotypen i Frankrike under sex månaders tid.

Dessutom möts besökare i Frankrike följande meddelande om de får in på Polestars hemsida: ” Polestar webbsida är inte tillgänglig för den franska allmänheten på grund av territoriala begränsningar för användningen av franska varumärken”.

LÄS ÄVEN: Hittad glömd i svensk lada: Unik Citroën från 1967

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com