Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så mycket kostar nya Citroën C4 i Sverige

Behåller förbränningsmotorerna

Större
Stäng
  • Citroën C4
    Foto: Citroën
  • Foto: Citroën

Nya generationen av Citroën C4 har lanserats i Sverige och erbjuds både med förbränningsmotorer i form av diesel och bensinare. Senare i år kommer även elbilsversionen. 

Citroën har inlett sin elektriska offensiv genom att lansera nya Citroën C4 eftersom den erbjuds både med förbränningsmotor och elmotor. Citroën har målsättningen att alla deras modeller ska finnas som ett elektriskt alternativ 2025. Nu har de första bilarna av nya generationen av C4 kommit till återförsäljarna, så även de svenska priserna. 

Nya C4 har enligt den franska biltillverkaren ett helt nytt designspråk, där den höga motorhuven och den V-formade ljussignaturen på frampartiet ska vara exempel på detta. Den har de senaste förarhjälpmedlen och tekniken. 

LÄS MER: Citroën: Polestar kopierar oss

Tittar man under huven, så erbjuds modellen med antingen en bensinmotor på 100, 130, eller 155 hästkrafter. Manuell växellåda finns till de två lägre varianterna, medan 155 hästarsversionen får automatlåda. C4:an finns även som diesel, med 130 hästar och automatlåda. 

I sommar lanseras även Citroën ë-C4 i Sverige, elbilsversionen. Den kommer få en räckvidd på cirka 35 mil samt ha en motorstyrka på 135 hästkrafter och 260 Nm i vridmoment. 

Ordinarie svenska priser börjar från 219 990 kronor, och vill man privatleasa den, startar priserna från 2 200 kronor per månad. 

LÄS ÄVEN: Officiell: Nya generationen av Peugeot 308

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com