Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Se nya Citroën C4 Picasso

Vi visar bilder och detaljer

I höst lanseras den tredje generationens Citroën C4 Picasso i Sverige, en bil som ska få utökade säkerhetsfunktioner, förbättrad kördynamik och vägegenskaper samt med fler personliga interiöra anpassningsmöjligheter berättar biltillverkaren. Vi kollar in bilder och detaljerna här.

2013 lanserades den andra generationens Citroën C4 Picasso och nu 300 000 bilar senare är det dags för den tredje generationen och i höst lanserar Citroën i Sverige nya C4 Picasso på svensk mark.

Nya C4 Picasso presenteras som en modern och smart kombi. En bil med utökade uppkopplingsmöjligheter som utrustats med ett navigationssystem i 3D-perspektiv ”CITROËN Connect Nav” och en intuitiv 7-tums pekskärm, parkeringsassistans, en högupplöst 12-tums instrumentskärm för mer flexibilitet och bättre överblick. En ny feature är att bilen har försetts med en handsfree-baklucka där föraren kan öppna bagageutrymmet genom en enkel fotrörelse.

Till det kommer även nya C4 Picasso med en mängd smarta säkerhetsfunktioner såsom skylt- och hastighetsavläsare, adaptiv farthållare med stoppfunktion, avåkningsvarnare, autobroms1, trötthetsvarnare och aktiv dödavinkelvarnare

– Nya Citroën C4 Picasso är en uppvisning av det bästa från oss. Utöver sin unika, moderna och dynamiska design, kommer bilen med ett högt komforttänk. Vi fokuserar hela tiden på att bygga bilar med den senaste tekniken i åtanke som förenklar vardagslivet och förbättrar säkerheten och nya C4 Picasso har allt som krävs för att bli en storsäljare på den europeiska marknaden, säger Linda Jackson, CEO Citroën.

Den är byggd på den modulära EMP2-baserade bottenplattan som ger utökat kupé- och bagageutrymme samt en förbättrad styrförmåga. Bilen har dessutom Vision 360, en funktion för fullständig överblick på omgivningen vid exempelvis trånga parkeringsutrymmen.

Utseendemässigt har nya C4 Picasso standardbakljus med “3D effekt”, nya 17-tums lättmetallfälgar, flertonade takalternativ till C4 Picasso, silverfärgad takbåge till Grand C4 Picasso samt tre helt nya färger.

Nya Citroën C4 Picasso får även en ny motor, PureTech 130 S&S EAT6, som kommer att utöka Citroëns utbud av PureTech och BlueHDi- motorer som uppfyller Euro 6-standarden, med bättre prestanda och låg bränsleförbrukning.

Foto: Citroën
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com