Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Citroën Berlingo tuffar till sig

Tredje generationen får mer terrängplast.

Nu lättar Citroën på skjortkragen. Nya Berlingo för en tuffare attityd än förr. Men den blir inte mindre praktisk för det.

Citroëns lilla skåpbil Berlingo har alltid varit nyttigheten själv. I en värld av uppbröstade crossfit-suvar har den varit en geografimagister med välansad skepparkrans och en alltigenom förnuftsbaserad attityd. Så var det när den första generationen gjorde entré 1996 och så var det när den andra klev in på arenan 2008.

Men nu har Berlingo knäppt upp ett par skjortknappar och blottat en smula hår på bröstet. I sin tredje generation har den fått tillräckligt med terrängplast för att våga visa sig bortom allfarvägarna. Fast det är bara på ytan, under skalet klappar fortfarande ett skåpbilshjärta även i den bussiga MPV-versionen.

Så fortfarande finns miljoner småfack, högt och lågt, och behöver man få in stora saker plockar man ur säten tills de får plats – skåpformen har sina fördelar. Om det ändå inte räcker går det att beställa sin Berlingo i en 25 centimeter förlängd XL-version.

Groupe PSA

Enormt handskfack utlovas oavsett längd.

Motormässigt erbjuds bensin- och dieselmaskiner på mellan 75 och 130 hästkrafter, de flesta ihop med manuell låda men till toppmodellerna kan man också få en åttaväxlad automatlåda. Den mesta utrustning man har vant sig vid finns också att tillgå, som backkamera, trailerassistent och mobiluppkoppling med trådlös laddare.

Några svenska priser är inte klara ännu och väntas först efter modellens premiär på bilsalongen i Genève som äger rum i början av nästa månad.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com