Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Peugeot Rifter ersätter Partner Tepee

Tredje varianten av PSA-gruppens skåpbilsbuss.

När Peugeot gör sin tolkning av Berlingo-temat står terrängkörning på menyn. Nya Rifter går att få i fyrhjulsdrivet utförande.

I förra veckan visade Citroën en alldeles ny generation av bussiga Berlingo och sedan följde fransmännen upp med nyförvärvade Opel i måndags. Den nya Opel Combo är nämligen en variant på samma tema och nu är det dags för koncernsyskonet Peugeot att göra samma sak.

Fast där de andra låtit sina gamla modellnamn gå i arv ett varv till har Peugeot valt att bryta med sin gamla Partner (som hette Tepee i MPV-version) och den nya skåpbilbussen heter i stället Rifter. Och eftersom engelskans ”rift” betyder spricka eller klyfta ska det väl ses som någon slags motsats till Partner. Rifter vill vara för sig själv.

Den starka, tysta typen.

Och återspeglas faktiskt av specifikationerna. För till skillnad från sina syskon kommer Peugeot Rifter att kunna erbjudas i fyrhjulsdrivet utförande – det har i alla fall ingen av de andra sagt någonting om – och här finns också rejält med terrängplast längs trösklar och hjulhuskanter.

Med Peugeotversionen följer också det som Peugeot kallar för i-Cockpit, där ratten är mindre än vanligt och instrumentklustret syns ovanför rattkransen. I Rifter får man dessutom en head up-display som projicerar den viktigaste förarinformationen i vindrutan nej det gör den ju inte alls, utan det är själva instrumentskärmen som avses. Men det låter väl fränt att kalla den för ”head up”.

Annars är Rifter precis som Berlingo och Combo en lastvänlig typ som erbjuds i två olika längder: 4,4 eller 4,75 meter och båda versionerna finns i fem- eller sjusitsiga varianter. Bensin- och dieselmotorer på mellan 75 och 130 hästkrafter finns att välja mellan, där de starkaste också kan erbjudas med automatlåda. Svensk lansering väntas till hösten.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com