Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Citroën C-Aircross Concept är en liten suv

Ger en föraning om ersättaren till C3 Picasso

Suvtrenden tycks aldrig ta slut. Nu visar Citroën en konceptbil i småbilssegmentet med tydligt suvtycke. Vi tror att vi ser ersättaren till C3 Picasso.

Redan i somras fick vi en ny generation av Citroën C3 och senare i år lär vi också få se en ny version av högbygget C3 Picasso. Men till skillnad från den nuvarande Picasso, som är en buss, får ersättaren troligen mer suvliknande linjer. Citroën gör i så fall precis som koncernsyskonet Peugeot och ger sina familjebilar lite mer muskulösa former, utan att för den delen ha en enda tanke på terrängkörning.

Citroën C-Aircross Concept tyder i alla fall på det. Konceptbilen är i samma storlek som Citroën C3 med den skillnaden att bilen är mer byggd på höjden. Som en suv, alltså – terrängstilen säljer även om gummistövlarna helst hör hemma i innerstan. Citroën säger själva att terrängförmågan hos C-Aircross förstärks av de skulpterade fälgarna, vilka antyder förhöjd markfrigång och hög off road-kapacitet. På ren svenska betyder det ingenting.

Vad som däremot inte alls saknar betydelse är att Citroën satsat på att göra passagerarutrymmet luftigt och ljust. Atmosfären ska vara avspänd, vilket tyder på att Citroën söker passagerarkomfort snarare än yttersta sportighet. Ratten är enekrad, som en hälsning till forna tiders Citroën DS.

Och efterföljaren CX förstås.

PSA

Och efterföljaren CX förstås.

Citroën C-Aircross Concept känns mer som en utställningsbil än en färdig produkt. Gissningsvis kommer vi inte att få se en fullt så futuristisk instrumentpanel när nya C3-varianten kommer och lika osannolikt är det att bilen kommer att sakna dörrstolpe i mitten. Men vi kan ju alltid hoppas.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com