Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hyundai Kona utmanar mini-suvarna

Renault Captur och Citroën C3 Aircross i skottlinjen.

Så har suvtrenden nått småbilarna på riktigt. Snart sagt alla tillverkare har en lillsuv på programmet.

Jajamensan, i år ska allting vara suv. För en liten stund sedan skrev vi om att Citroën C3 Picasso, en liten minibuss, fasas ut till förmån för C3 Aircross, som är en suv.

Allt mindre blir de också. Nu kryllar b-segmentet, alltså bilar som är lite mindre än en Volkswagen Golf, av högbyggda vagnar med hjulhusen klädda i terrängplast. Vad kommer härnäst, en Smart Suv?

Bytbils illustratör

Nej, sluta skoja. Snart är vi där.

Nu tränger sig Hyundai in i segmentet med Kona och gissningsvis är det deras tolkning av systermärket Kias nya Stonic. Hyundai Kona är lika stor som andra mini-suvar och har ungefär samma motorbestyckning: bensin- och dieselalternativ på lagom många hästkrafter. Förmodligen kommer den att kosta lika mycket som alla andra också.

Men på en punkt sticker faktiskt Hyundai Kona ut: den kommer att kunna beställas med ett ljudsystem från amerikanska Krell och den som någonsin lyssnat på Puccini framför ett par Krellhögtalare vet vad det betyder.

Så där har du det. Gillar du ljud kan Hyundai Kona vara bilen för dig. Svensk lansering lär ske någon gång under hösten, men har du bråttom kan du åka till Korea (söder om den 38:e breddgraden då) och handla redan nu.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com