Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Geelys nya fabrik ska producera elbilar åt Polestar

Ska årligen producera 32 000 bilar

Geely planerar att bygga en ny fabrik i Kina där de ska producera elbilar åt Polestar. Fabriken ska varje år producera 32 000 elbilar.

Polestar har på sistone varit på tapeten, när deras modell Polestar 2 tvingats återkallas, samtidigt som räckvidden inte var lika lång som de hade räknat med. För att expandera till andra marknaden planerar nu Polestars ägare, kinesiska Geely, att bygga en ny fabrik.

Enligt källor till Reuters ska Geely bygga en elbilsfabrik där de kommer producerar Polestarbilar. Zhejiang Geely Holding Group planerar att bygga en fabrik som klarar av att årligen bygga 30 000 premium-elbilar. Fabriken ska byggas väster om den kinesiska staden Chongqing. Det är inte första gången som Geely har planer på att bygga en ny fabrik. Polestar 1 produceras i Chengdu och Polestar 2 i Taizhou, och även Polestar Precept planeras att byggas i Kina.

LÄS MER: Så långt måste Polestar 2 köras för att ta igen utsläppen på XC40

Både BMW och Tesla kommer skala upp sin elbilsproduktion i landet och därmed triggar det igång Geelys planer. Kinesiska Geely äger både Volvo Cars och Lotus, nästan 50 procent av malaysiska Proton och 9,7 procent av Damiler. 

Polestar planerar att expandera till andra marknader genom att sälja större och sportigare modeller. Enligt Polestars VD handlar det om Mellanöstern och Asien-stillahavsregionen. Geely ska även bygga ytterligare en fabrik i Kina som producerar bilar åt Lotus.

Geely och Polestar har avböjt eventuella kommentarer. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com