Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestars satsning i Kina - 20 nya showrooms

Kampen om de kinesiska elbilsköparna blir hetare. Volvos prestandamärke Polestar gör en storsatsning och öppnar 20 stycken showrooms under hösten för att komma ikapp Teslas försprång.

Hösten 2019 öppnade Polestar sitt första showroom, och platsen var Oslo. Därefter öppnades ett liknande showroom i Peking. Likt Teslas showroom är det mer fokus på att ge upplevelser framför försäljning. Köpet sker sedan helt digitalt.
“Polestar Space är vårt sätt att förändra bilåterförsäljare”, berättade Jonathan Goodman, COO på Polestar. ”Utan någon säljpersonal eller något lager av bilar blir det inget säljande, utan fokus ligger helt och hållet på kundens köpresa.”

På plats i Oslos och Pekings showroom finns bland annat elbilen Polestar 2, som tillverkas för fullt just nu i den kinesiska fabriken. Om bara en månad ska modellen ut på marknaden och konkurrera med Tesla, men även med kinesiska märken som Nio och Xpeng Motors (som ägs av handelsjätten Alibaba).
Tesla har ett försprång med 50 showrooms och Nio och Xpeng har ännu fler, ett drygt hundratal.

Därför ökar Polestar takten för att marknadsföra och sälja sin elbil. 20 nya showrooms – eller ”Polestar Space” – ska ta plats på framför allt gallerior i stora städer som Shanghai, Ningbo och Tianjin.

I februari hade elbilen Polestar 2 världspremiär i Göteborg. Bilen har en hel del ny teknik, bland annat ett helt nytt pixel-LED-system som gör att föraren kan köra på helljus hela tiden utan att blända mötande bilar. 84 små lampor ska säkerställa marknadens bästa ljus.

Genom att jobba på ett delvis nytt sätt med batterierna får Polestar plats med 324 flatcellsbatterier i 27 olika packar som sedan placerats i bilen där de fått bäst plats. Sedan har ett skyddande skal placerats ovanpå.
Karossen gifts sedan ihop med batterichassit, som ett legobygge. Batteriet är på 78 KWh och ger bilen en räckvidd enligt WLTP på 50 mil. Effekten i motorn är 408 hk och vridmomentet är 660 Nm. Det ska ge bilen en acceleration upp till 100 km/h på 4,7 sekunder.

Priset för bilen: 659 000 kr. Det gör att bilen är betydligt dyrare än Tesla Model 3:s instegsmodell Standard Rang som kostar från 549 000 kr. En  fyrhjulsdriven Tesla Long Range kostar dock exakt lika mycket som en Polestar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com