Redaktionen tipsar

Här öppnas Polestars showroom i Stockholm och Göteborg

Lagom till sommaren öppnar Volvos nya elbilsmärke Polestar sina första showroom mitt i Stockholm och Göteborg.
De kommer att ligga på Norrlandsgatan 5 i Stockholm och Kungsportsavenyn 25 i Göteborg.
– Polestar vill omdefiniera upplevelsen av bilägandet och den relation som kunderna har till sin biltillverkare, kommenterar Martin Ölund,  Sverigechef på Polestar.

I sommar öppnar Polestar sina så kallade ”Space” i Stockholm och Göteborg. Märket planerar att öppna 50 showrooms på centrala platser i storstäder runtom i världen under 2020. Lokalerna i Sverige kommer att vara belägna på Norrlandsgatan 5 i Stockholm och Kungsportsavenyn 25 i Göteborg.

I första hand ska Polestars kunder kunna göra allt på nätet när det gäller bilköpet, vilket skett hittills när köparna beställt nya elbilen Polestar 2. Men hos Polestar Space ska man kunna träffa experter från Polestar på plats, se bilarna och provköra. De anställda ska vara produktspecialister snarare än säljare, och de får ingen provision.

– Polestar Spaces är en viktig del av vår kundupplevelse, och den plats där vi kommer att möta våra kunder fysiskt, kommenterar Martin Ölund,  Sverigechef på Polestar.

Redan nu har Polestars showroom i Oslo varit öppet, och det kom många besökare innan corona slog till. I Sverige hoppas man öppna i sommar om coronapandemin lättat.

– Vi har varit väldigt selektiva i valet av platser och tar även med oss erfarenheter från höstens två lyckade öppningar i Beijing och Oslo. Över 14 000 besökte Polestar Space i Oslo under den första månaden, säger Thomas Ingenlath, vd på Polestar.

Service av Polestar kommer att erbjudas av Svensk Volvohandel runt om i Sverige. Vid köp av Polestar 2 ingår tre års originalservice och underhåll, samt hämta-/lämna vid service.

Ungefär samtidigt med öppningen av showroomen börjar Polestars första bilar att levereras i Sverige. Polestar 2 har ett batteri på 78kWh, med en räckvidd på upp till 470 kilometer WLTP på en laddning.

Fabriken i Luqiao är nu igång med produktionen av Polestar 2 för leverans till kunder i sommar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com