Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu börjar Polestar 1 att byggas

Bygger unik prototypserie på 34 bilar

Nu börjar Polestar producera de första bilarna av nya modellen Polestar 1. Bilarna är en testserie som byggs vid Torslanda i Göteborg.

– Denna första batch med 34 bilar kommer att göra det möjligt för våra ingenjörer att finjustera detaljerna på bilen, säkerställa att Polestar 1 är perfekt när vi börjar producera kundbilar i mitten på nästa år, säger Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer på Polestar.

Bilarna handbyggs vid en specialiserad anläggning för prototyptillverkning i Göteborg.  Den första serien på 34 bilar fungerar som tyst för tillverkning av Polestar 1 kundbilar som kommer att byggas vid Polestars nya Production Centre i Chengdu, Kina.

Polestar 1 har en kolfiberkaross som krävde utveckling av ny specialiserad produktionsutrustning och byggteknikerför att bygga de serietillverkade bilarna.

– Monteringen av VP-bilarna innebär att Polestar 1 har tagit nästa steg mot produktion, säger Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer på Polestar.

Det är första gången någon inom Volvokoncernen bygger bilar i kolfiber. Polestar 1 är en hybridbil som kommer att ha 592 hästkrafter och gör 0 – 100 kilometer / timme runt 4 sekunder.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com