Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestars vd: ”Detta är ett stort ögonblick”

Svenska och norska kunder får sina elektriska Polestar 2-bilar först.
Nu har bilarna kommit till Europa med båt.
– Detta är ett stort ögonblick, säger Thomas Ingenlath, vd på Polestar.

Den första båten med bilar till köpare av Polestar 2 har kommit till hamnen i belgiska Zeebrugge. Bilarna kommer att levereras med början i augusti till tusentals Polestarköpare i Sverige och Norge. Bilar till kunder i Belgien, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien är på väg via båt för att även kunna möta den stora efterfrågan från resten av Europa.
– Detta är ett stort ögonblick. Vi är ett steg närmare att kunna leverera Polestar 2 till våra första kunder i Europa, säger Thomas Ingenlath.

Under 2020 kommer Polestar att öppna upp ett 50-tal fysiska Polestar space på centrala platser i storstäder runtom i världen. Två stycken öppnar i sommar i Sverige, den 10 juli på Kungsportsavenyn 25 i Göteborg och 17 juli på Norrlandsgatan 5 i Stockholm.

Bilarna som just anlänt till Zeebrugge kommer att transporteras vidare till en hub i Belgien för några sista förberedelser och slutkontroll. Detta innan de transporteras vidare till kunderna i Sverige och Norge för leverans som påbörjas under augusti.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com