Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Från i dag kan du köpa Polestars Tesla-utmanare

Snart börjar leveranserna av svensk-kinesiska elbilen

I dag öppnar Polestar försäljningen av elbilen Polestar 2 – och redan i sommar får de första kunderna sina bilar. Ska den svenskkonstruerade elbilen kunna utmana Tesla Model 3?
Polestar är självsäkra och talar om ett mycket stort kundintresse.
– Vi ser även en stark efterfrågan från kunder som är inne på sin andra eller tredje elbil, vilket är ett mycket gott betyg på vårt erbjudande, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

Tesla Model 3 blev den överlägset mest sålda elbilen i Sverige under 2019 med över 4000 bilar. Och för bilköpare som söker en eldriven prestandasedan till någorlunda rimligt pris har det hittills saknats ett gångbart alternativ.

Men från och med i dag får Tesla konkurrens från Sverige och Kina, för i dag öppnade Polestar för definitiva kundbeställningar av elbilen Polestar 2. De första leveranserna börjar i sommar, och den som köper bilen i dag får den levererad någon gång under 2020. I dagsläget uppger Polestar i konfiguratorn att bilarna som beställs i dag kommer i augusti.
Till skillnad från Volkswagen som drabbats av mjukvaruproblem med ID.3 verkar Polestar hålla sin tidplan med den svenskkonstruerade elbilen.

– Den initiala orderingången är ett mått på den stora efterfrågan på bilarna. För många kommer Polestar 2 vara deras första elbil, men vi ser även en stark efterfrågan från kunder som är inne på sin andra eller tredje elbil, vilket är ett mycket gott betyg säger vd:n Thomas Ingenlath.

Polestar 2 kommer att kosta från 659 000 kronor och får ett förmånsvärde på 2360 kronor netto vid 55 % marginalskatt. Bilen blir faktiskt något billigare än Volvos egen elbil XC40 Recharge som börjar levereras i slutet av 2020. Men den som vill extrautrusta sin Polestar 2 med bland annat Performance-paket och vinterdäck kommer lätt upp i över 800 000 kronor.

För den som behöver dra släpvagn och vill köra elbil kan Polestar 2 vara ett praktiskt alternativ. Bilen har den högsta dragvikten av någon kompakt elbil: 1500 kilo vilket räcker till både husvagnar och hästsläp. Men räkna med att räckvidden går ner. Utan släp ska Polestar 2 ha en räckvidd på 47 mil enligt WLTP.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com