Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här startar Polestar produktionen av nya elbilen

Medan alla bilfabriker i Europa står stilla på grund av coronavirus drar Polestar i gång produktionen av elbilen Polestar 2 i Kina.
– Att inleda produktionen nu under dessa utmanande omständigheter är en stor prestation och resultatet av stora ansträngningar från personalen i fabriken och teamet som hanterar försörjningskedjan. Jag har enorm respekt för hela teamet – stort tack till dem! säger Polestars vd Thomas Ingenlath

Polestars fabrik i Luqiao är nu igång med produktionen av Polestar 2 för leverans till kunder i Europa, följt av Kina och Nordamerika. Fastbacken från Polestar är den första elbilen som produceras i anläggningen.

Produktionsenheten i Luqiao ägs av Zhejiang Geely Holding och drivs av Volvo Cars
– Anläggningen i Luqiao ger oss möjlighet att leverera Polestar 2 till kunderna med hög konstruktions- och kvalitetsstandard redan från början”, kommenterar Polestar vd, Thomas Ingenlath.

Polestar 2 visades i februari 2019 och är för närvarande tillgänglig på totalt tio marknader i Europa, Kina och Nordamerika. Flera marknader har öppnat upp för att kunna bekräfta sin beställning. Först ut var Sverige och Norge följt av Belgien och Nederländerna där tusentals redan lagt sin order på Polestar 2.

Sedanen ska konkurrera me Tesla Model 3 och har 408 hk och fyrhjulsdrift och ett 78 kWh batteri som ger en räckvidd på 470 km. Polestar 2 är den första bilen i världen med ett integrerat infotainmentsystem från Android.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com