Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiellt: Nya Volkswagen Golf Variant och Alltrack

Populära modellen i nya utföranden

Större
Stäng
  • Volkswagen Golf Variant R-Line
    Volkswagen Golf Variant R-Line
  • Volkswagen Golf Alltrack
    Volkswagen Golf Alltrack
  • Volkswagen Golf Variant R-Line
  • Volkswagen Golf Alltrack
  • Volkswagen Golf Variant R-Line
  • Volkswagen Golf Alltrack

Åttonde generationen Volkswagen Golf kommer nu i två nya varianter.
Vi pratar om kombikaross och en stryktålig Altrack som gör debut.

I oktober förra året premiärvisades den åttonde generationen av Volkswagen Golf. Nu är det så dags för en av världens populäraste bilmodeller (den näst mest registrerade modellen i Sverige förra månaden till exempel) att välkomna två nya versioner till den senaste generationens uppsättning.

Nya Volkswagen Golf Variant har, enligt utvecklarens egna ord, en ”mer utmanande design och den mest avancerade förarmiljön i sitt segment”. Kombin har växt en aning på längden och mäter totalt 4,633 meter. Det är 66 millimeter längre än föregångaren och ett resultat av det är att kupén är något rymligare. Den nya volymen i baksätet lyder 611 liter och där får passagerarna gotta sig i fyra extra centimeters benutrymme.

I pressmaterialet serveras det en uppsjö av bilder på bagageutrymmet, och visst kan man förstå varför. Det har förstås blivit större och kunderna ska nu kunna lasta 1.642 liter med baksätet fällt. Där bak hittas två eluttag och elbakluckan kan öppnas med en viftning på foten.

Längre fram i bilen hittas samma teknik som i halvkombi-varianten av Golf från den åttonde generationen. Vi talar alltså om en 8,25-tums pekskärm samt We Connect och Plus-uppkoppling.

För nya Golf Variant finns det fyra utrustningsnivåer som lyder ”Golf”, ”Life”, ”Style” och ”R-line”. Basmodellen har filhållningsassistans, autobroms och fotgängarvarning som standard bland assistanssystemen.

Samtidigt som Variant lanseras kommer även en Alltrack-variant av nya Golf. Det är en upphöjd och mer stryktålig variant med fyrhjulsdrift som standard. En av de mest nämnvärda detaljera är att den har en maximal dragvikt på två ton.

Volkswagen skriver att de båda modellerna är ”nära produktionsklara konceptbilar” och att ändringar kan komma att ske. Från och med i morgon, 10 september, går de att förbeställa i Tyskland och efterhand kommer de att bli tillgängliga i övriga Europa.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com