Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Premiär om 2 veckor - så blir nya Volkswagen Golf

Volkswagen visar nya skisser på storsäljaren Golf

Om två veckor sker världspremiären av helt nya Volkswagen Golf.
Det är åttonde generationen av storsäljaren.
Nu visar Volkswagen teaserskisser inför premiären i Wolfsburg.

Volkswagen Golf är Sveriges mest sålda bil till privatpersoner och snart kommer den i helt ny tappning i sin åttonde generation. Av skisserna att döma som Volkswagen skickar ut inför premiären den 24 oktober så får bilen ett modernare utseende, men knyter an till de tidigare generationerna av Golf.

Golf har varit en storsäljare ända sedan den första generationen presenterades 1974 för att ersätta bubblan som började bli omodern. Sedan dess har Golf utvecklats kontinuerligt och har fått ge namn åt en hel bilklass: Golfklassen.

Enligt Volkswagen har styrkorna förbättrats ytterligare i åtttonde generationen. Nya Golf är mer digitaliserad och uppkopplad än någonsin tidigare. Förutom nya effektiva motorer ska ytterligare förbättrad fjädringsteknologi ge ökad smidighet på vägen.

Volkswagen utlovar också  bättre assistanssystem och en mer uppkopplad bil. De första bilarna levereras i december, men när leveranserna startar i Sverige verkar är inte spikat ännu.

Volkswagen har tidigare sagt att lanseringen av elbilen ID.3 är den viktigaste sedan första bubblan och första Golfen visades, men under överskådlig tid kommer företaget att sälja fler Golfar än elbilar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com