Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mini uppdaterar med Union Jack

Självklart utan att begå majestätsbrott.

Flaggriktiga bakljus och nya självväxlande lådor hör till nyheterna när Mini fått ett nyp i kinderna.

Att hissa Storbritanniens flagga upp och ner anses vara ett majestätsbrott, men hur i helskotta ska man kunna se att Union Jack inte håller sig på rätt köl? Svaret ligger i att flaggan inte är symmetrisk, utan det irländska Sankt Patricks kors är något förskjutet i förhållande till skottarnas Sankt Andreas-kors.

Det har förstås Mini koll på, så när de nu jazzar upp sig följer både vänster och höger bakljus de konventioner som gäller. En av nyheterna är nämligen att just bakljusen lånat mönster av Union Jack, precis som på konceptbilarna vi fick se i Frankfurt i höstas.

BMW AG

Men ingår verkligen gult i Union Jack?

Ny är också en sjuväxlad dubbelkopplingslåda – i stället för den gamla sega sexväxlade automaten – som finns som tillval till alla modeller utom Mini Cooper SD. Den får i stället en konventionell automatlåda med åtta växlar som standard.

Strålkastarna gör numera sitt jobb med hjälp av LED-teknik och kromlisterna kan man ersätta av blanksvarta diton. Några nya alternativ gällande kulörer, fälgar och inredningsdetaljer har också tillkommit, liksom möjligheten att få Mini-loggan projicerad på marken framför förardörren. Det finns tydligen ingen hejd på vilka framsteg mänskligheten gör.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com