Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW 4-serie uppdateras med LED

Münchens coupéserie stramas också upp under skalet.

BMW 4-serie har nyligen fyllt fyra år. Därmed är det hög tid för uppdatering. Men förändringarna är försiktiga.

Den femte december 2012 skickade BMW ut det första pressmeddelandet om den då kommande BMW 4-serien och bilen visades sedan upp på bilsalongen i Detroit i januari året därpå. Därmed fyllde BMW 4-serien fyra år alldeles nyligen och då är det enligt gängse regler i bilindustrin dags för uppdatering över hela registret, alltså coupé, cabriolet och den fyradörrars Gran Sport. Det följer också naturligt på den facelift som systermodellen BMW 3-serien fick under fjolåret.

Som om jag inte redan var snygg nog.

BMW

Som om jag inte redan var snygg nog.

Mest uppenbart är att xenonstrålkastarna ersätts av LED-strålkastare, tillsammans med LED-teknik i dim- och bakljus. Designförändringar i den främre stötfångarens luftintag samt den bakre stötfångarens utformning kompletterar utseendeförändringen. BMW erbjuder också ett par nya kulörval, en grönblå nyans och en eldig orange, tillsammans med ett utökat urval av fälgar.

Även interiören har updaterats med en ny ratt och en ny display i instrumentklustret. Men den stora skillnaden finns under skalet, nämligen i fjädringens kalibrering. BMW har arbetat med att ge 4-serien ett mer stabilt väguppträdande och i den ansiktslyfta versionen har stötdämparna stramats upp – oavsett om man har valt standadfjädring, sportfjädring eller adaptiva stötdämpare. BMW hävdar att komforten ska vara oförändrad, men både riktningsstabilitet och kurvtagningsförmåga ska ha förbättrats.

Motoralternativen är däremot oförändrade: bensinare från 184 till 326 hästkrafter och dieselmotorer från från 190 till 313 hästkrafter. Välj mellan bak- eller fyrhjulsdrift. Också den 431 hästkrafter starka prestandavarianten BMW M4 får ta del av uppdateringarna med LED-ljus och uppdaterad interiör. Den är däremot tekniskt oförändrad, för den lär inte behövt några ytterligare åtstramningar i fortsvängargrenen.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com