Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Renault Captur piffas upp

Sägs bli mer lik storebror Kadjar.

Förändringarna är försiktiga när Renault uppdaterar Captur. Nu ska den i alla fall vara mer lik Renault Kadjar till utseendet.

Efter fyra år i produktion får Renaults mini-crossover en ansiktslyftning. Egentligen handlar det om en Renault Clio som fått lite påklistrad terrängattityd och den har ingenting att göra utanför storstadsdjungeln. (Utom den ryska varianten Kaptur förstås, den är byggd för ett hela annat arbete.)

Lagom till bilsalongen i Genève får Captur några nya ansiktsdrag och glastak som tillval. Strålkastarna får LED-teknik och snyggas till med en liten genomgående list som sedan fortsätter över grillen. Dimljusen ramats in på ett nytt sätt och färgsättningen har förändrats något.

Groupe Renault

Ser ni skillnaderna?

Fler interiörfärger och några nya fälgvarianter kompletterar nyheterna. Däremot lär det inte bli några tekniska förändringar, utan motorer och drivlinor lär vara precis de samma som förut. Varför ändra på ett vinnande koncept? Renault sålde över 200.000 exemplar av Renault Captur bara i Europa i fjol.

Enligt Renault ska uppdateringarna stärka släktskapet med Renault Kadjar, en lite större crossover som är släkt med Nissan Qashqai, och visst, kanske blev de nu lite, lite mer lika varandra.

Groupe Renault

Kadjar har ju också en kromlist i näsan.
Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com