Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kia satsar på enbart laddbart i Sverige

Kia Niro och Ceed är populära

Större
Stäng
  • Fronten på en Kiabil
    2024 ska Kia enbart sälja laddbart i Sverige. Foto: Kia
  • 2024 ska Kia enbart sälja laddbart i Sverige. Foto: Kia

I dag består 77 procent av Kia försäljning av laddbara bilar, men nu har den sydkoreanska biltillverkaren satt ett ännu mer ambitiöst mål i Sverige.

Kia har anammat elektrifieringen och i juli samt augusti var de två laddhybriderna Kia Niro och Kia Ceed de mest registrerade bilarna i Sverige, enligt statistik från Bil Sweden. Dessutom var Kia e-Niro den mest sålda elbilen de båda månaderna. I september var de även det största bilmärket.

Av de 12 största bilmärkena i Sverige, som tillsammans står för 80 procent av nybilsregistreringarna, har Kia det lägsta genomsnittliga CO2-utsläppet på 46 gram CO2 per kilometer hittills i år. Dessutom är 21 procent av Kias tioåriga vagnpark laddbar, i Sverige är motsvarande siffra 8,7 procent. Nu har Kia satt upp ett mål att enbart sälja laddbara bilar i Sverige 2024.

– Vi vill skapa en laddbar rörelse där så många som möjligt ska kunna ställa om till elektrifierat och reducera CO2-utsläpp. Det är en målsättning vi har jobbat efter under en lång tid och Kia har i dag en laddbar försäljning på 77 procent. Men vi nöjer oss inte med det. 2024 ska 100 procent av bilar vi säljer i Sverige vara laddbara, säger Peter Himmer, VD Kia Sweden.

Snart lanseras den nya elbilen Kia EV6 (som vi fick kika på i våras), och under nästa år gör Kia Sportage comeback som laddhybrid.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com