Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Julkrönika: God (h)jul och gott nytt år

Ha en riktigt trevlig jul och nytt år

Större
Stäng
  • Vi på Bytbil önskar er en god jul och ett gott nytt år! Foto: Pixabay
    Vi på Bytbil önskar er en god jul och ett gott nytt år! Foto: Pixabay
  • Vi på Bytbil önskar er en god jul och ett gott nytt år! Foto: Pixabay

Vi på Bytbil vill önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Vad otroligt snabbt tiden går. Snart har ytterligare ett år passerat, ett år som har dominerats av covid-19. Men med vaccin på plats så början vi gå mot ett mer normalt liv, om inte Omikron-varianten kommer förpesta vår tillvaro. Men låt oss fokusera på de stora saker som hänt i bilvärlden under året som gått.

I mars presenterade den svenska biltillverkaren Volvo tre nyheter: 2030 ska Volvo vara ett renodlat elbilsmärke och du kommer enbart kunna beställa nya Volvobilar på nätet. Samma dag presenterade de en ny modell, Volvo C40 Recharge. Det var den första modellen från Volvo som var designad att vara en elbil. Det var dessutom den andra renodlade elbilen från den svenska tillverkaren, efter Volvo XC40 Recharge. Dock ratades C40 i november i år som kandidat till Årets bil 2022, eftersom den ansågs vara en variant av just XC40.

Även på andra fronter har Volvo varit aktiva. I slutet av juni presenterade de ett nytt koncept för framtiden: Concept Recharge. Den skulle visa vägen för nästa generationens elbilar från Vovlo och vara ett nytt paradigm inom bilddesign hos Volvo. Senare under hösten fick vi reda på att den elektriska efterträdaren till Volvo XC90 kommer baseras på just det konceptet. Från och med att efterträdaren presenteras, kommer enbart elbilsversioner av Volvomodeller säljas. Vi får se hur framtiden blir för den svenska tillverkaren, om de lyckas genomföra elektrifieringen på ett bra sätt, eller om de är för sent ute.

Under året kom även beslut från EU när försäljningen av nya bilar med förbränningsmotorer ska upphöra. Det blir 2035. Det är en tydlig signal att framtidens bilar kommer vara eldrivna fordon som inte har några utsläpp.

Nu kommer undertecknad ta ett par dagars ledig och jag hoppas även att du får en välförtjänt julvila. Under tiden kan du läsa om tio olika TV-spel som du kan spela under julen, om du får nog av släkt och vänner under ledigheten. Du kan även titta på tio filmer med biltema.

Sist av allt, tack för att du läser på Bytbils nyhetssida.

Ha en god jul och ett gott nytt år!

Med vänliga hälsningar,

Anders Nilsson och alla andra på Bytbil

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com