Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

10 filmer med biltema som du ska se under julen

Filmer som du kan titta på under julen

Större
Stäng
  • Foto: Shutterstock
    Foto: Shutterstock
  • Foto: Shutterstock

Julen närmar sig med stormsteg och därmed också allas välförtjänta ledighet. Då kan det vara trevlig att sätta sig ned och njuta av en bra film. Här kommer tio tips på bra filmer med biltema som du kan titta på under ledigheten i jul och nyår.

Rush, 2013 (Ferrari, McLaren)
Baseras på den riktiga kampen i Formel 1, mellan Niki Lauda (Daniel Brühl) och James Hunt (Chris Hemsworth) under säsongen 1976. Man får följa deras kamp mot varandra, både på och utanför banan. Som personer är de helt olika. Den brittiske playboyen James Hunt i McLaren och den mer metodiska Niki Lauda i Ferrari. 

 

The fast and the furious, 2001 (Ford Mustang)
Kultfilm där Brian O’Conner (Paul Walker) infiltrerar ett streetracing-gäng för att avslöja lastbilskapningar. För att komma åt gängledaren behöver han delta i street race, samtidigt som han får upp intresset för gängledarens syster och det blir svårt att hålla isär uppdraget från privata intressen. 

 

Le Mans 66 (Ford v Ferrari), 2019
Baseras på verkliga händelser där amerikanska Ford ska försöka slå italienska Ferrari som dominerat klassiska 24-timmars tävlingen i Le Mans under många år. Carroll Shelby (Matt Damon) blir kontaktad av Ford, för bygga en bil som ska vinna vinna Le Mans. Till sin hjälp har Shelby sin gode vän Ken Miles (Christian Bale). 

 

The Italian Job, 2003 (Mini Cooper)
En filmatisering av originalet från 1969. Det var en felfri plan. Genomförandet var perfekt. Charlie Croker (Mark Wahlberg) lyckades med århundradets stöt. Det enda han inte hade tänkt på, var att han kunde bli lurad. Nu vill han ha mer än bara lön för mödan, han vill ha hämnd. 

 

The Dark knight, 2008
Kanske inte det självklara valet, men faktum är att Batmobilen som Batman kör, finns på riktigt. Batman (Christian Bale) vill sätta stopp för brottsligheten i Gotham City en gång för alla, men Jokern (Heath Ledger) har andra planer. 

 

The Transporter, 2002 (BMW och Mercedes-Benz bland annat)
Frank Martin (Jason Statham) är en Vietnam-veteran som jobbar för skurkar, genom att transportera paket av olika slag utan att ställa några frågor. Frank Martin har tre principer. Ändra aldrig uppdraget, inga namn, och titta inte i paketet.  

 

Gran Torino, 2008 (Ford Torino)
Den missnöjde krigsveteranen Walt Kowalski (Clint Eastwood) har precis blivit änkling och hans barn vill att han flyttar till ett äldreboende. Han vill inte flytta, även om man tycker att det är för många ”icke-amerikaner” i kvarteret. 

 

Drive, 2011 (Cadillac, med flera)
Stuntföraren (Ryan Gosling) är en tystlåten förare i Hollywood som drömmer om att bli en professionell racingförare. Vid sidan om föraruppdraget får han även intresse för sin granne, vars man nyss släppts ut från fängelset. När han frilansar som förare i den kriminella världen retar han upp några farliga män i Los Angeles.

 

Baby Driver, 2017 (Subaru)
Handlar om musikälskande Baby (Ansel Elgort) som är tvungen att arbeta som flyktbilsförare för en gangsterledare (Kevin Spacey). Filmen har en koreografi där skådespelarens handlingar synkroniseras med musiken i filmen. 

 

Need for Speed, 2014
Filmen baseras på racingspelet med samma namn. Tobey Marshall (Aaron Paul) har precis kommit ut ur fängelset och sätter plattan mot mattan i en vild jakt på den mannen som satte dit honom för dråp.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com