Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

10 racingspel du ska spela i jul

Julen närmar sig med stormsteg och därmed också allas välförtjänta ledighet. Då kan det vara trevlig att sätta sig ned och spela några racingspel. Här kommer tio tips på bra bilspel som du kan spela under ledigheten under jul och nyår. 

Gran Turismo Sport
PS4

Kommentar: Det trettonde spelet i serien som är bland de främsta inom bilsport. Den har som tidigare en kampanj och ett arkadläge, men introducerar även sportläget. Har även VR- kompatibilitet. Har 324 bilar och 82 bankonfigurationer att välja mellan. 

 

iRacing 
PC 

Kommentar: Är en racingsimulator där man tävlar mot varandra online. Har fått beröm för sin realism gällande både bil- och bankänsla. Har 106 bilar och 108 banor totalt att välja mellan, men man måste köpa vissa banor och bilar beroende på vilken licens (nivå man) man är på. Spelet är meritbaserat. 

 

Need For speed Heat
PC, PS4, Xbox One

Kommentar: En annan spelserie som funnits länge. Spelet är mer arkadliknande och fokuserar inte lika mycket på realism som de två ovanstående, men levererar fortfarande mycket underhållning. Spelet utspelar sig i en fiktiv stad där man kan köra legala tävlingar på dagen och olagliga streetrace på natten. 

 

Assetto Corsa Competizione
PC, PS4, Xbox One

Kommentar: Nästa racingsimulator. Det stora dragplåstret är att de är den officiella simulatorn till både 2018, 2019 och årets säsong av Blancpain GT Series och 24-timmarsloppet på Spa Francorshamps i Belgien. 

 

F1 2020
PC, PS4, Xbox One

Kommentar: Vem vill inte bli nästa världsmästare i Formel 1 och slå, Lewis Hamilton, Max Verstappen eller Charles Leclerc? Spelet är kanske inte lika realistiskt som GT Sport eller IRacing, men har de officiella förarna och banorna för säsongen 2020 (innan covid slog till). Har även Formel 2-mästerskapet med. 

 

Dirt Rally 2.0 
PC, PS4, Xbox One

Kommentar: Långlivad serie som fokuserar på rally och rallycross. Finns flera typer av sträckor (grus, asfalt etc) att och förhållanden välja mellan. Totalt finns det 50 bilar att välja mellan, allt ifrån klassiska rallybilar från 70- och 80-talet, till moderna WRC-monster, och bilarna går att ställa in på många olika sätt. 

 

Grid
PC, PS4, Xbox One

Kommentar: Ytterligare ett spel från Codemaster och likt Assetto Corsa koncentrerar den sig på mer standardbilar, snarare än formelbilsracing. 

 

Forza Horizon 4
Xbox, PC 

Kommentar: Är det elfte spelet i Forza serien och utspelar sig i Storbritannien. Spelet är en öppen värld och perfekt för galna racingfighter. Man kan köra 450 olika bilar i varierande väderlek. 

 

Wreckfest
PC, Playstation 4, Xbox One 

Kommentar: Need for speed möter folkrace. Är ett spel där man kan tävla i relativt seriösa (med betoning på relativt) biltävlingar på en bana, eller sträckning, till rena Demolition derbys, där ända målet är att din bil ska vara sist kvar som fortfarande inte har havererat. Lagom hjärndött efter julmiddagen när man är mätt efter julbordet. 

 

Mario Kart 8 
Wii U, Nintendo Twitch 

Kommentar: Vilken lista med racingspel skulle vara komplett utan Mario Kart? Det säger sig själv! Vem i familjen ska man slå i Mario Kart, är den stora frågan? 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com