Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

10 racingspel du ska spela i jul

Vem ska du tackla bort från banan i Mario Kart?

Julen närmar sig med stormsteg och därmed också allas välförtjänta ledighet. Då kan det vara trevlig att sätta sig ned och spela några racingspel. Här kommer tio tips på bra bilspel som du kan spela under ledigheten i jul och nyår. 

Gran Turismo Sport
PS4

Kommentar: Det trettonde spelet i serien som är bland de främsta inom bilsport. Den har som tidigare en kampanj och ett arkadläge, men introducerar även sportläget. Har även VR- kompatibilitet. Har 324 bilar och 82 bankonfigurationer att välja mellan. 

 

iRacing 
PC 

Kommentar: Är en racingsimulator där man tävlar mot varandra online. Har fått beröm för sin realism gällande både bil- och bankänsla. Har 106 bilar och 108 banor totalt att välja mellan, men man måste köpa vissa banor och bilar beroende på vilken licens (nivå man är på) man har. Spelet är meritbaserat. 

 

Need For speed Heat
PC, PS4, Xbox One

Kommentar: En annan spelserie som funnits länge. Spelet är mer arkadliknande och fokuserar inte lika mycket på realism som de två ovanstående, men levererar fortfarande mycket underhållning. Spelet utspelar sig i en fiktiv stad där man kan köra tillåtna tävlingar på dagen och olagliga streetrace på natten. 

 

Assetto Corsa Competizione
PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox X/S 

Kommentar: Nästa racingsimulator. Det stora dragplåstret är att de är den officiella simulatorn till både 2018, 2019 samt årets säsong av Blancpain GT Series och 24-timmarsloppet på Spa Francorshamps i Belgien. 

 

F1 2021
PC, PS4, PS5 Xbox One, Xbox X/S

Kommentar: Vem vill inte bli nästa världsmästare i Formel 1 och slå, Lewis Hamilton, Max Verstappen eller Charles Leclerc? Spelet är kanske inte lika realistiskt som GT Sport eller iRacing, men har de officiella förarna och banorna för säsongen 2021. Den har för året ett nytt storymode.

 

Dirt 5
PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox X/S, Stadia

Kommentar: Är ett racingpel som fokuserar på rally och rallycross, men även isracing, och Stadium Super Trucks. Man kan köra i en rad olika ställen i världen. Spelet har en väder- och säsongsdynamik som påverkar racingen. Upp till fyra spelare kan spela på splitscreen. Finns 63 bilar att välja mellan.

 

Grid
PC, PS4, Xbox One

Kommentar: Ytterligare ett spel från Codemaster och likt Assetto Corsa koncentrerar sig den mer på standardbilar, snarare än formelbilsracing. Grid Legends släpps i februari 2022. 

 

Forza Horizon 5
Xbox, PC 

Kommentar: Är det tolfte spelet i Forza serien och utspelar sig i Mexiko. Spelet är en öppen värld och perfekt för galna racingfighter. Man kan köra över 500 olika bilar i varierande väderlek.

 

Wreckfest
PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox X/S

Kommentar: Need for speed möter folkrace. Är ett spel där man kan tävla i relativt seriösa (med betoning på relativt) biltävlingar på en bana, eller sträckning, till rena Demolition derbys, där enda målet är att din bil ska vara den sista kvar som fortfarande inte har havererat. Lagom hjärndött efter julmiddagen när man har matkoma.

 

Mario Kart 8 
Wii U, Nintendo Twitch 

Kommentar: Vilken lista med racingspel skulle vara komplett utan Mario Kart? Det säger sig själv! Den stora frågan är, vem i familjen ska man slå i Mario Kart? 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com