Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teslan som fick ett svenskt älgtest

Mötte upp Gullan och hennes kalv

Större
Stäng
  • Källa: Daily Mail
    Källa: Daily Mail
  • Källa: Daily Mail

En Teslaförare satte nästan hjärtat i halsgropen när denne körde på en snöig väg och mötte en älg och hennes kalv. 

Teknikens Värld kör riktigt tuffa tester av olika bilmodeller som de provar. Ett av segmenten som de använder sig av, är det så kallade Älgetestet. Men frågan är om inte älgtestet i videospelaren nedan, är något mer hårresande. 

Videoklippet börjar med en Tesla Model S som kör på en snöig och isig landsväg någonstans i vårt avlånga land. Några sekunder in i klippet dyker det nämligen upp något som säkerligen är en mardrömssituation för vilken förare som helst, en älg som ska pasera över vägen. Dessutom har hon en kalv med sig (kalven hinner som tur är, inte upp på vägen) och föraren tvingas till ett riktigt älgtest. 

LÄS MER: Tesla Roadster försenas

Som tur är, tack vare ett rådigt ingripande, tillräckligt bra däck, bra antisladdsystem och en gnutta tur, så lyckas föraren undvika älgen. Händelsen hade blivit betydligt mer dramatiskt om en kollision hade inträffat.

Tack vare förarens reaktion så behövde inte bilen åka till bilverkstaden för reparation. Intressant nog, så varnade bilen faktiskt bilen faktiskt föraren att det fanns ett hinder framför dem och det kan ha hjälpt föraren. Det visar hur långt bilsäkerheten har kommit idag.

LÄS ÄVEN: Tesla uppdaterar Model S och Model X

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com