Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svensksålda 80-talsdrömmen - gått bara 774 mil

Ferrari Testarossa - satte bilälskarnas hjärtan i brand

Här är Ferrarin som satte bilälskarnas hjärtan i brand på 1980-talet. Ferrari Testarossa slog ner som en bomb när den lanserades 1984. Nu kan du förverkliga drömmen om en egen 1980-talsikon via BytBil.com

De flesta som älskar bilar och är födda på 1960- eller 1970-talet minns när Ferrari släppte Testarossa på Parissalongen 1984 och slog ut Lamborghini Countach som den ultimata drömbilen. Åtskilliga Lambo-posters revs ner och ersattes med Testarossor.

SE UNIKA FERRARI TESTAROSSA PÅ BYTBIL HÄR

Designen var helt sensationell med det ribbade luftintaget längs med sidorna och den ensamma bakspegeln, monterad högt upp på vindrutestolpen.

Den underbara designen fångade mångas hjärtan omedelbart, och fick dem att byta drömbil från Lamborghini Countach till Ferrari Testarossa.

Aldrig förr hade en bil varit så spektakulär och snygg, och aldrig under decenniet hade en bil känts så rätt i tiden – 1980-talet. De enormt snygga ribborna i luftintagen flyter ihop med bakpartiet och bilder ett av bilvärldens mest bredaxlade bakdelar som gör att bilen står coolare och fetare på marken än kanske någon annan bil. Testarossa är mycket bredare bak än fram, vi snackar tidiernas snyggaste stance här. Signerat Pininfarina, naturligtvis.

Ett stort designteam vid Pininfarina beståenda av Ian Cameron, Guido Campoli, Diego Ottina och Emanuele Nicosia ansvarade för mästerverket. Och luftintagen var inte bara skådebröd. Tack vare aerodynamiken klarade sig Testarossa utan en bakspoiler som hade förstört harmonin i den breda baken.

Luftmotståndet var 0,36 att jämföra med ärkerivalen Lamborghini Countach som trots kilformen hade 0,42.

Dessutom var Testarossan riktigt rymlig och användbar jämfört med Countach, den hade en bredd på hela två meter och bra med svängrum i kupén och förvånande mycket plats i bagageutrymmet framför vindrutan.

Under motorhuven bakom de två sätena sattes en platt 12-cylindrig 180 graders V-motor som sjunger en fantastisk skönsång när bilen startas och drar i väg. Ibland kallas den felaktigt för boxertolva. För att göra namnet Testarossa rättvisa var cylinderhuvudena målade i rött.

Motorn gav 390 hk, och trots lägre effekt än Countach körde Testarossan ifrån ärkefienden i kraft av sitt lägre luftmotstånd, även om Countach möjligen kunde komma upp i något högre toppfart. Testarossan accelererar 0-100 km/h på knappt fem sekunder och har en toppfart på cirka 290 km/h.

Nu har du chansen att förverkliga din 1980-tals dröm och köpa din Testarossa via BytBil. Just nu säljs inte mindre än tre exemplar av modellen. Vad sägs om en unik svensksåld Testarossa som bara gått 774 mil. Bilen är helt i nyskick och har originaldäcken kvar! Den unika Ferrarin betingar exakt samma pris som en ny Polestar 1, 1,7 miljoner kr. Vi är säkra på att den kommer vara en mer värdebeständig investering än hybridbilen från Polestar!

HÄR HITTAR DU DIN NÄSTA FERRARI TESTAROSSA 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com