Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla Roadster försenas

Skulle börja produceras i år

Större
Stäng
  • Tesla Roadster
    Foto: Tesla
  • Foto: Tesla

2017 visade Tesla upp konceptet Tesla Rodster, och sade att den amerikanska biltillverkaren skulle börja producera modellen 2020. Men så blir inte fallet. 

När Teslas vd, Elon Musk, visade upp Tesla Roadster som koncept 2017, sade han att bitillverkaren skulle börja producera bilen 2020, men sedan har det varit tyst. Nu har Elon Musk bekräftat att Tesla Roadster försenas till 2022. De sista stadierna av utvecklingen skjuts framåt i tiden, bekräftade han på Twitter. 

Dock lovade han att, när modellen är färdigutvecklad, kommer den sätta ett nytt riktmärke för elbilars räckvidd och prestanda. Bytbil skrev nyligen om att biltillverkaren uppdaterar sina modeller, Model S och Model X med nya drivlinor, inklusive Plaid +, en version med över 1 100 hästkrafter och en räckvidd på 84 mil.

När konceptet av Roadster visades upp, lovade Musk att den skulle ha ordentliga muskler under huven. Bilen ska använda sig av tre elmotorer i drivlinan, antagligen något liknande som sitter i Plaidversionenerna av de uppdaterade Tesla-modellerna.

Dessutom har den amerikanska biltillverkaren tidigare lovat att Roadster ska en topphastighet på över 402 km/h, hyfsat snabbt med andra ord. Musk tagit emot bokningar av potentiella kunder sedan konceptet avslöjades. De ombads att sätta in 50 000 dollar (418 000 svenska kronor) för standardversionen, och 250 000 (cirka 2 miljoner kronor) för ”Funders Edition”. 

LÄS MER: Tesla kan bygga mindre modell för Europa

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com