Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Krönika: God (H)jul och Gott Nytt år

Större
Stäng
  • Foto: Shutterstock
    Foto: Shutterstock
  • Foto: Shutterstock

Vi på Bytbil vill önska er en riktigt god jul och gott nytt år, speciellt i år. 2020 blev ett annorlunda och hemskt år på många olika vis, men det finns hopp. 

För ganska precis ett år sedan börjades det rapporteras om ett okänt virus som spred sig i Kina. Jag tror det inte var speciellt många som tänkte på att det kunde färdas ända hit till Europa och Sverige, hur mycket som viruset skulle påverka våra liv, eller hur många som skulle dö till följd av det förskräckliga viruset. 

Men det påverkade oss på alla sätt och vis. Hela Europa stod i praktiken still under våren och det påverkade bilindustrin högst betänkligt. Som en följd av detta var att biltillverkarna försökte skynda på omställningen till el. Visst, elektrifieringsprocessen var redan igång innan pandemin, på grund av klimatförändringarna, men som en konsekvens av nedstängningar etc, går nu omställningen ännu snabbare. Jag säger inte på vilket sätt utsläppen ska minska, eller om det finns alternativa bränslen som är ännu bättre lämpade, men det är oavsett en fascinerande tid vi lever i. 

Även inom motorsporten har det varit ett intressant och historiskt år. Lewis Hamilton blev återigen världsmästare i Formel 1 och även historisk, då han tangerade Michael Schumachers rekord över antalet världsmästartitlar. Men även Formel 1 påverkades av pandemin. Säsongen sköts upp samma dag som första träningen skulle genomföras inför Australiens Grand Prix i Melbourne, något som Rickard Rydell berättar om i hans tankar om Formel 1-säsongen. 

I morgon är det dags för julafton och förhoppningsvis lite ledighet för er alla. Vi har lagt upp några tips på olika tv-spel med racingtema som du kan spela. Exempelvis kan du fundera på vem du ska slå i Mario Kart efter julmiddagen. Om det blir för hetsigt på grund av de grymma racingfighterna som uppstår, går det att varva ned med en trevlig film med biltema. Listorna är förslag, så framför allt, gör vad du vill.  

Sist av allt, tack för den trevliga läsarkontakten jag har fått med er. Fortsätt att höra av er, och tack för att ni läser på Bytbils nyhetssida. 

Håll avstånd, tvätta händerna och ta hand om er, och så hoppas vi på ett bättre 2021. 

Med vänliga hälsningar,
Anders Nilsson

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com