Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är bilen som ska göra Lewis Hamilton historisk

Förra året tog Hamilton sin sjunde världsmästartitel

Större
Stäng
  • Mercedes-AMG F1 W12 E Foto: Daimler
    Mercedes-AMG F1 W12 E Foto: Daimler
  • Mercedes-AMG F1 W12 E Foto: Daimler
    Mercedes-AMG F1 W12 E Foto: Daimler
  • Mercedes-AMG F1 W12 E Foto: Daimler
  • Mercedes-AMG F1 W12 E Foto: Daimler
  • Mercedes-AMG F1 W12 E Foto: Daimler
  • Mercedes-AMG F1 W12 E Foto: Daimler

Nu har Mercedes presenterat årets utmanare i Formel 1, och den ska göra Lewis Hamilton historisk. 

Förra året tog Lewis Hamilton hem sitt sjunde förarmästerskap i Formel 1, när han vann Turkiets Grand Prix. Därmed tangerade han Michael Schumachers rekord för antal vinster i förarmästerskapet. Lewis Hamilton vann 11 av de 17 tävlingarna förra året, vilket är imponerande. 

Det var länge oklart om Hamilton skulle förlänga sitt kontrakt med den tyska biltillverkaren eller inte, men till slut skrev han på ett ettårskontrakt, och vinner han även mästerskapet i år, blir han historisk med flest antal vinster i förarmästerskapet genom alla tider. Lewis Hamilton får ses som favorit att ta ytterligare en titel i år eftersom det inte har genomförts några stora reglementetsförändringar. De genomförs istället 2022. Som stallkompis har Hamilton precis som de fyra tidigare säsongerna, finländaren Valtteri Bottas. 

LÄS MER: Experten om Lewis Hamilton: ”Insatsen är enastående”

Nu har Mercedes-Benz presenterat sin utmanare till Formel 1-säsongen 2021: W12. Den tyska biltillverkaren ska försöka vinna sitt åttonde konstruktörsmästerskap i rad. 

Precis om förra året har de behållit sin svarta design, som byttes strax innan förra årets säsong i ett ställningstagande mot rasism. Dock finns det en förändring vid motorkåpan där de har gjort sig av med stjärnorna och har ersatt dem med AMG-märket som syns mot en silvrig bakgrund Mercedesen ser ungefär likadan ut som vid säsongsavslutningen på grund av att man inte får utveckla bilen (pga ekonomiska orsaker, till följd av coronapandemin), men de kommer få utveckla vissa delar på bilen, totalt två gånger under säsongen.

Försäsongstesterna inför årets Formel 1-säsong genomförs mellan 12 och 14 mars i Bahrain. Landet kommer även stå värd för starten av säsongen – 28 mars.

LÄS ÄVEN: Rickard Rydell om Formel 1-säsongen 2020

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com