Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lewis Hamilton säljer sin Pagani för mångmiljonbelopp

Köpte sportbilen för sju år sedan

Den kände Formel 1-föraren och före detta världsmästaren Lewis Hamilton, har sålt sin specialgjorda Pagani Zonda för miljoner euro.

Den brittiska Formel 1-stjärnan, Sir Lewis Hamilton, är minst sagt en skicklig förare. Utanför banan är han engagerad i diverse politiska frågor, bland annat mänskliga rättigheter och miljöfrågor. Hamilton har genom åren köpt en mängd med bilar, men en av dem är mer speciell än de andra.

För sju år sedan köpte han en specialtillverkad Pagani Zonda med beteckningen 760 LH. Den är lackerad i lila, och hade även samma färg i interiören, plus att den hade en stor mängd kolfiber. Dessutom hade den en manuell låda i stället för paddlar. Sedan dess har den bott i Monaco, där även Hamilton är bosatt.

Under motorhuven finns 7,3-liters V12-motor från Mercedes-Benz som levererar 760 hästkrafter och 780 Nm i vridmoment. Bilen har rullat mindre än 100 mil. Accelerationen 0–100 km/h går på 2,6 sekunder och den har en toppfart på 350 km/h.

Bland annat Carbuzz har rapporterat att Lewis Hamilton har lovat att sluta köra sportbilarna för klimatets skull. I stället kör han för det mesta en Mercedes-Benz EQC. Paganin som Hamilton köpte för cirka två miljoner euro, motsvarande 20,7 miljoner svenska kronor har nu sålts, rapporterar Quattrorouote.

Bilen har transporterats till den nya ägaren i Storbritannien och ska enligt den italienska sajten ha sålts för 10 miljoner euro, motsvarande 103,2 miljoner svenska kronor.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com