Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Hur hamnade Maseratin där? 


Inte den vanligaste parkeringen för en bil

Större
Stäng
  • Källa: Facebook/CHP – Oakland
    Källa: Facebook/CHP – Oakland
  • Källa: Facebook/CHP – Oakland

En Maserati har hamnat på en minst sagt udda plats och som tur var så så klarade sig föraren utan allvarliga skador. 

Först och främst, innan jag skriver något annat, så har det gått relativt bra för föraren och denne ska vara tacksam för att ha överlevt en sådan vansinnesfärd. Det var nämligen så att föraren av en Maserati Levante hamnade där efter en polisjakt i Kalifornien. 

California Highway Patrol’s Oakland delade nyligen med sig bilder av en vit Levante som kraschade på undersidan av en motorväg i Los Angeles. Tidningen SG Gate berättade att en 32-åring som körde Maseratin vägrade stanna när polisen skulle stoppa honom på en motorväg för fortkörning, men då accelererade föraren istället upp till 160 km/h. Polis började jaga efter Maseratin när den körde av motorvägen, upp på en vall när den sedan kraschade in i undersidan på motorvägen och kilades fast där. 

LÄS MER: Volvon som är värd 170 miljoner kronor

– Han kom inte långt innan han åkte från motorvägen och istället för att gå rakt, svängde han åt vänster, körde av rampen, sedan upp vallen och kolliderade med motorvägens undersida, sade en av poliserna som jagade föraren. 

Föraren transporterades till sjukhuset efter att han hade klagat på smärtor. Han kommer att åtalas för vårdslöshet i trafiken. 

Skadorna på Maseratin är omfattande och den kommer transporteras direkt till skroten, och hade bilen hamnat några centimeter till höger eller vänster, så hade föraren råkat rejält mycket mer illa ut.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av CHP Oakland (@oaklandchp)

LÄS ÄVEN: Video: Körde genom korsning i 175 km/h med polisen efter sig – kraschade

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com