Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Bilar kan välta – även i låga hastigheter

Större
Stäng
  • Källa: Instagram
    Källa: Instagram
  • Källa: Instagram

Att bilar välter på grund av en trafikolycka inträffar lite då och då, men ofta i hög hastighet. Den här kraschen…är bara konstig. 

Moderna bilar är förutsägbara och blir allt säkrare, och det är väl tur det. Enligt relativt nya siffror så besiktigades 3,5 miljoner personbilar i Sverige förra året och andelen underkända bilar var rekordlåg. Men ibland så inträffar ändå något oväntat och då får bilen ta smällen, vilket du ser i klippet nedan. 

Klippet börjar med att det är en bilkö, vilket kanske inte är så ovanligt. Personerna och bilarna befinner sig i Philadelphia, USA. När de börjar köra, så svänger en Hyundai, i högra körfältet, som är precis framför föraren som filmar händelsen, åt höger. Antagligen distraherades föraren av bilen till vänder om denne, och smackar rakt in i en parkerad bil. 

LÄS MER: Galning kör igenom öppnande bro

Trots att bilen körde i relativt låg hastighet, så voltar bilen kort efter att ha kört in i den parkerade bilen, smäller ned i asfalten med taket och landar så småningom på hjulen igen. Om man får tro hastigheten, körde bilen inte i mer än 40 km/h. Trots detta är det mycket kraft som utlöses och är en bra påminnelse om att man alltid ska köra försiktigt. 

Och när vi ändå är inne på varningar, sitt inte och häng utanför vindrutan, som personen bredvid Hyundaien gjorde när den kraschade. Man kan antingen trilla ut, eller distrahera någon annan trafikant. 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Official Page (1 Underscore) (@911philly_)

LÄS ÄVEN: Brottsling stämmer polisen för förstörd Ferrari 458 Spider

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com