Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Romain Grosjean om den fruktansvärda kraschen i Formel 1: ”Jag såg döden i vitögat”

Klarade sig mirakulöst undan allvarliga skador i helgens Formel 1-lopp

Efter den fruktansvärda kraschen i samband med starten i Bahrains GP i Formel 1, har nu Romain Grosjean gjort sin första intervju. Enligt honom själv mår han bra och kan röra sig utan problem.

Nu har det gått ett par dagar sedan den fruktansvärda kraschen som inträffade i samband med starten i Bahrains GP i Formel 1. Fransmannen Romain Grosjean kraschade in i barriären i 220 km/h och utsattes för 50 g.

Bilen slets itu och började brinna, vilket numera är extremt ovanligt i Formel 1. Cockpiten hade kilats fast i barriären. Som tur var kunde fransmannen snabbt komma ut ur sin bil och fick enbart brännskador på händerna och undvek dessutom några frakturer.

Grosjean kommer få stanna på sjukhus minst en dag till och kommer missa helgens race på samma bana, men han är förhoppningsvis tillbaka till säsongsfinalen i Abu Dhabi.

I en intervju med franska Tf1 skämtade han att hade Musse Pigg-händer, på grund av sina bandage, men att han annars mådde bra och inte hade några problem att röra sig. 

LÄS MER: Experten om Lewis Hamilton: ”Insatsen är enastående”

Grosjean minns tillbaka till kraschen och hans omedelbara tankar efter olyckan och erkände att de 28 sekunderna, från kraschen fram tills dess att han var ute från bilen, kändes betydligt längre.

– Jag vet inte om ordet mirakel existerar eller om det kan användas, men i alla fall skulle jag säga det inte var min tid att dö, sade Romain Grosjean till Tf1. 

– Det kändes mycket längre än 28 sekunder. Jag kunde se mitt visir bli orange, jag såg flammor på vänster sida om bilen. Jag tänkte på många saker, inklusive Niki Lauda, och jag tänkte att det inte var möjligt det skulle sluta så, inte idag. Jag kunde inte sluta min tid i Formel 1 på det här sättet, säger Romain Grosjean. 

Han berättade att han var tvungen att ta sig ut för sina barns skull. Han lade sina händer på bilens chassi och kände tydligt hur de brändes. 

Fransmannen berättade även för Tf1 att hans femårige son tror att han har magiska krafter och att han tror att Grosjean har en magisk kärlekssköld som skyddar honom. 

Romain Grosjean erkände att han sannolikt behöver prata om traumat efter en sådan dramatiskt olycka eftersom han fruktade att han skulle dö. 

Han sade att han var mer rädd för sin familj och sina vänners skull än sig själv.

– Jag tror att det kommer finnas psykologiskt arbete att göra eftersom jag såg döden i vitögat. 

Han tackade för alla meddelanden han fått, men sade att han var angelägen att komma tillbaka till bilen i tid för Abu Dhabis GP och för att få avsluta sin Formel 1-karriär på ett annat sätt. Det är sedan tidigare klart att Romain Grosjean inte kommer köra i Formel 1 nästa säsong. 

– Det finns en känsla av glädje att vara vid liv, att se saker och ting annorlunda. Det är nästan som en andra födelse. Att komma ut ur elden den dagen är något som kommer märka mitt lev för alltid. Det har varit många människor som visat mig kärlek och det har rört mig mycket, ibland blir jag lite tårögd. 

LÄS ÄVEN: Marcus Ericsson om årets säsong i USA: ”Jag hade farten för att vinna race men kvalen var för dåliga”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com