Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Namnet Schumacher är tillbaka i Formel 1

Mick Schumacher kör för Haas F1 i Formel 1 nästa år

Större
Stäng
  • Photo by Jerry Andre / Sutton Images
    Photo by Jerry Andre / Sutton Images
  • Photo by Charles Coates / LAT Images)
    Photo by Charles Coates / LAT Images)
  • Photo by Jerry Andre / Sutton Images
  • Photo by Charles Coates / LAT Images)
  • Photo by Jerry Andre / Sutton Images
  • Photo by Charles Coates / LAT Images)

Mick Schumacher, son till legendariske Formel 1-föraren Michael Schumacher, kommer köra för Haas F1-teamet nästa år. Därmed är namnet Schumacher tillbaka i Formel 1. För tillfället leder Mick Schumacher Formel 2-mästerskapet inför den avslutades racen den kommande helgen. 

Haas F1 Team har skrivit kontrakt med Mick Schumacher, son till den legendariska Formel 1-föraren Michael Schumacher.
Den unge tysken leder för tillfället mästerskapet i Formel 2 (mästerskapet under Formel 1) inför den avslutande helgen i Bahrain, med 14 poäng. 

Han kommer få sin första smak av bilen när han kör den första träningen av Abu Dhabis Grand Prix 11 december, för att sedan återigen köra bilen under en test för unga förare 15 december. När Formel 1 körde på Nürburgring i oktober var det tänkt att Mick redan då skulle köra Haas-bilen under första träningspasset, men det ställdes in på grund av dimma. 

Photo by Andy Hone / LAT Images)

– Jag är väldigt nöjd över att vi kan bekräfta Mick Schumacher i vår föraruppställning till nästa säsong och jag ser fram emot att välkomna honom i stallet, säger Günther Steiner, teamchef för Haas F1 Team, i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Romain Grosjean om den fruktansvärda kraschen i Formel 1: ”Jag såg döden i vitögat”

Mich Schumacher gör sitt sjätte år som racingförare. Hans har sedan tidigare vunnit det europeiska Formel 3-mästerskapet 2018. Förra året gjorde han sin debut i Formel 2 där han slutade 12 i förarmästerskapet. 

– Utsikterna att vara med på Formel-1 gridden nästa år gör mig otroligt glad och jag är helt enkelt mållös, sade Mick Schumacher efter att han blivit bekräftad.

Sedan tidigare är det klart att i trean i årets Formel 2-mästerskap, Nikita Mazepin, blir den andra föraren i Haas F1 nästa säsong.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com