Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Körde genom korsning i 175 km/h med polisen efter sig – kraschade

En Toyota som hade polisen i hälarna körde genom en korsning i cirka 175 km/h, och kraschade kort därefter. Allt började med en skottlossning. 

Historien börjar med att larmtjänsten i Florida fick ett samtal om att en person i en Toyota Camry, oprovocerat började skjuta mot en annan bil. Som tur var träffade inte kulorna någon av passagerarna i den andra bilen.

Efter skjutningen körde Toyotan i väg i hög fart, men en polishelikopter lyckas hitta dem. Bilen kryssade genom trafiken i hög hastighet, så den stack nog ut ganska mycket. Dock syntes inte några polisbilar till, eftersom polishelikoptern hade koll på den. 

Efter ett tag så åkte Camryn in i ett område där körfälten minskade ned från tre till en, efter korsning. Bilen dundrade genom den i väldigt hög fart. Dessutom fanns ett litet gupp, vilket gjorde att bilen hoppade upp i luften. Kombinationen av den höga farten och brist på körskicklighet, gjorde att föraren tappade kontrollen av fordonet, gled och rullade runt, men Toyotan landade till slut på hjulen. 

LÄS MER: Brottsling stämmer polisen för förstörd Ferrari 458 Spider

En Reddit-användare tittade på videon på helikoptern, samt dashcam-videon, och gjorde en uppskattaning att Toyotan körde genom korsningen i mellan 164 och 175 km/h. 

[USA] I honestly thought he made the turn… hoonigan style! from r/IdiotsInCars

En av brottslingarna försökte fly genom bushen, men fastnade i grenar, vilket gjorde att polisen kunde få tag i personen relativt snabbt, plus att de skickade in en hundpatrull. Den andra personen försökte gömma sig bakom bilen. Hela förloppet ser du i videospelaren ovan.

Föraren är åtalad för flykten, och försök till att undvika lagen, medan passageraren åtalas för att ha skjutit mot den andra bilen, och därmed fyra fall av misshandelsförsök 

LÄS ÄVEN: Lät Teslans autopoilot köra – kraschade in i två polisbilar

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com