Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bästa halvåret någonsin för Volvo – nytt rekord

Recharge modellerna utgör 25 procent av den globala försäljningen

Större
Stäng
  • Foto: Volvo
    Foto: Volvo
  • Foto: Volvo

Volvo har rapporterat det bästa halvårsresultatet för den svenska biltillverkare genom alla tider.

Volvo Cars har idag rapporterat sitt bästa halvår för försäljning och rörelseresultat i 94-åriga historia. Rörelseresultatet ökade till drygt 13 miljarder kronor, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 9,4 %. 

Försäljningen av Volvobilar ökade med 11,7 jämfört med samma period 2019, alltså innan corona. De senaste året har de sålt ungefär 775 000 bilar, vilket är nära målet på 800 000 bilar som sattes för tio år sedan. 

LÄS MER: Volvo presenterar nytt koncept: Concept Recharge

– Företaget fortsatte att växa starkt trots den brist på halvledare som påverkat hela branschen, men – vilket är ännu viktigare – vi visade också att vi har en ledande position inom den pågående omställningen av bilindustrin, säger Håkan Samuelsson, Volvo Cars koncernchef.

Även Volvos elektriska bilar verkar locka kunderna eftersom försäljningen av Recharge modellerna har ökat och utgör nu 25 procent av den globala försäljningen. Enligt Volvo motsvarar det den högsta andelen elektrifierade bilar i proportion till den totala försäljningen bland traditionella biltillverkare. Tidigare i år lanserades bland annat Volvo C40 Recharge och även en uppdaterad version av XC40 Recharge. 

De har även inlett ett samarbete med Northvolt för att utveckla och tillverka batterier. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com