Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är de bästa elbilarna just nu

Polestar 2 • Volvo XC40 Recharge, Tesla Model S • Kia E-Niro

Större
Stäng
  • Polestar 2
    Polestar 2 var med i testet och fick ganska fin kritik. Foto: Polestar.
  • Polestar 2 var med i testet och fick ganska fin kritik. Foto: Polestar.

Det finns helt drös med olika elbilar på marknaden. Men vilka är de egentligen de bästa just nu? Amerikanska Car and Driver testade elva modeller, och ja, det blev en amerikansk vinnare. 

Det finns många elbilar på marknaden just nu, men vilka är de bästa? Den amerikanska sajten Car and Driver har listat elva bra elbilar och har utsett den modell som de tycker är bäst. 

De elva bilarna testades genom att exempelvis köras på motorvägen, se hur fort de laddar, samt hur de klarar av att köra en sträcka på totalt 160,9 mil för att se vilken bil som är den bästa på en road trip. Även pris, körglädje och vad den har för användningsområde togs med i beaktning. 

Bland annat testades Tesla Model 3 Performance, Volkswagen ID.4, Nissan Leaf Plus, Tesla Model Y Performance, Audi E-tron, Telsa Model S Long Range Plus, Kia Niro EV och Porsche Taycan 4S. Det fanns två svenska deltagare: Volvo XC40 och Polestar 2. 

LÄS MER: Solcellsbilen Lightyear One tillverkas i Finland

Car And Driver tycker att Polestar 2 har en väldigt modern design och ser ut som morgondagens Volvo och att android-infotainmentsystemet är enkelt att använda. Dock är räckvidden inte den bästa jämfört med konkurrenterna. Men allt som allt tycker de att Polestar är ett praktiskt alternativ. 

Publikationen noterar att om man körde Volvo XC40 Recharge med brusreducerande hörlurar, skulle du kunna tro att du kör bensinversionen av samma modell. De har samma interiör och även designen utanpå. Dock har den två elektriska motorer. Även här är räckvidden ett problem mot konkurrenterna, men det är enkelt att hitta en laddstation genom att använda det googlebaserade infotainmentsystemet. 

Den elbil som Car and Driver tycker är bäst är kanske inte helt oväntat en amerikansk bil. Dock är det inte en Tesla, utan en Ford i form av Ford Mustang Mach-E. De menar att det är den ultimata bilen för att konvertera elbilsskeptiker till -förespråkare. Den har bekanta former om man jämför med en ”vanlig” Mustang, samtidigt som den har ett pris som är relativt konkurrenskraftigt. Dessutom har E-Mustangen en räckvidd som är acceptabel, plus att den är kul att köra.

LÄS ÄVEN: Skodas strategi det kommande årtiondet: Mindre bilar än Enyaq

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com