Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är de bästa elbilarna just nu

10 bra elbilar

Större
Stäng
  • Foto kollage: Fiat/Kia/Hyundai/Nissan
    Foto kollage: Fiat/Kia/Hyundai/Nissan
  • Foto kollage: Fiat/Kia/Hyundai/Nissan

Det finns för tillfället en stor mängd med elbilsmodeller ute på marknaden. Men vilken är egentligen den bästa elbilen just nu?

Det lanseras fler och fler elbilar på marknaden, men vilken är den bästa egentligen? Den brittiska motortidningen Auto Express har nu listat de tio bästa elbilarna som finns på marknaden just nu.

1. Nissan Ariya

Om man är sugen efter en ordentlig kapabel och helelektrisk suv, då är Nissan Ariya bilen för dig. Det är enbart den andra elbilen från den japanska biltillverkaren, efter Nissan Leaf. Den kommer nog övertyga fler familjer att köpa en elbil.

Bilen är enligt tidningen bekväm att sitta i och trevlig att köra. Även kvaliteten har ökat, plus mer ombordteknik och även ingenjörskapet har förbättrats. Nissan Ariya har ett 63 kWh-batteri som driver en elmotor på 217 hästkrafter. Den har en räckvidd på upp emot 40,3 mil. Väljer man det större 87 kWh-batteriet och framhjulsdrift, är effekten 242 hästkrafter och en räckvidd på upp emot 53 mil. 0–100 km/h klaras av på 5,7 sekunder.

Nissan Ariya

Nissan Ariya. Foto: Nissan

 

2. Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 sätter press på sina konkurrenter såsom Audi Q4 e-tron, Volkswagen ID.4 och Tesla Model Y. Den har nästa generationens elbilsteknik och utmanar bilar såsom Porsche Taycan och Audi e-tron GT. Det finns två batterier: ett på 58 kWh, och ett på 73 kWh. Den förstnämnda driver en elmotor på 170 hästkrafter som driver på bakhjulen och en räckvidd på 38,3 mil. Det finns även en starkare version med det större batteriet på 217 hästkrafter och en räckvidd på 45 mil. Det större batteriet kan kopplas till en andra elmotor, där systemeffekten är 305 hästkrafter och räckvidden 42,9 mil. 0–100 km/h klaras av på 5,2 sekunder.

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5. Foto: Hyundai

 

3. Kia EV6

Som du vet är Kia EV6 syskonet till Ioniq 5. Den är mer konventionell, lägre och sportigare. Den har fastare hjulupphängning. Den finns i tre versioner, där EV6 GT är högprestandaversionen. Auto Express favorit är dock Long Range RWD som har en räckvidd på 52,7 mil tack vare 77,4 kWh-batteriet. 0–100 km/h klaras av på 7,2 sekunder. Fyrhjulsdriften är snabbare men tappar räckvidd. Att ladda bilen 10 till 80 procent tar mindre än 20 minuter.

 

4. Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV är en typisk elbil från Skoda. Den är praktisk, välutrustad, bekväm och hyfsad att köra. Toppversionen levererar en räckvidd på över 48,2 mil. Man har fyra olika utrustningsnivåer att välja på beroende på livsstil.

Skoda Enyaq iV

Skoda Enyaq iV. Foto: Skoda

 

5. Fiat 500

Den elektriska versionen av Fiat 500 är den perfekta bilen för körning inne i staden. Den har ett bra pris, kostar lite att köra och har ordentligt med italienskt uttryck. Den är något större än versionen med förbränningsmotorn, men har inga problem att ta sig igenom stadstrafiken. 500 finns i två versioner: 42 kWh-batteriet Long Range och 24 kWh-batteriet. Det mindre batteriet har en räckvidd på 18,5 mil, medan det större har en räckvidd på 32 mil.

Fiat 500

Fiat 500. Foto: Fiat

 

Resten av listan:

6. BMW i4

7. BMW iX

8. Ford Mustang Mach-E

9. Porsche Taycan

10. Tesla Model 3

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com