Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Skodas strategi det kommande årtiondet: Mindre bilar än Enyaq

Större
Stäng
  • Foto: Skoda
    Foto: Skoda
  • Foto: Skoda

Det kommande årtiondet ska Skoda lansera tre små elbilar fram tills 2030, som en del av deras nya produktstrategi.

Under ett event så har den tjeckiska biltillverkaren Skoda lagt fram sin produktstrategi för det närmaste årtiondet och de har som mål att bli en av de fem bästsäljande tillverkarna i Europa fram tills 2030. 

Fram tills dess tänker de lansera tre nya elbilar. Alla tre kommer vara mindre och billigare än Enyaq. Med dem så vill Skoda locka till sig mellan 50 och 70 procent av marknaden fram tills samma år.

Tidigare i år registrerade Skoda varumärket ”Elroq”, vilket antagligen är namnet på en liten elektrisk suv i liknande storlek som Karoq, och kan vara en av de tre nya elbilarna.

LÄS MER: Nya generationen av Skoda Fabia blir större

Enligt Auto Express kommer de tre modellerna baseras på MEB-plattformen, eller MEB Entry plattform som producerar små elbilar.

Dessutom har Skoda likt Polestar och Volvo beslutat att minska sina koldioxidutsläpp ordentligt de kommande årtiondena. Den tjeckiska biltillverkaren planerar att reducera utsläppen med 50 procent jämfört med 2020 års nivåer, men det är oklart om och när de tänker sluta tillverka förbränningsmotorer. 

2030 ska även Skodas fabriker i Tjeckien och Indian ha noll nettoutsläpp av koldioxid. De ska även skifta över sin försäljning online där kunderna får använda en smartphoneapp.

LÄS ÄVEN: Volkswagengruppen missade utsläppsmålen – väntas få stora böter

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com