Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är årets familjebil

Tre elbilar i topp

Större
Stäng
  • Skoda Enyaq iV är årets familjebil. Foto: Skoda.
    Skoda Enyaq iV är årets familjebil. Foto: Skoda.
  • Skoda Enyaq iV är årets familjebil. Foto: Skoda.

Tre elbilar hamnade i topp, men det var en tjeckisk modell som hamnade i topp när MHF:s jury hade sagt sitt.

Ända sedan 1996 har Motorförarnas helnykterhetsförbund (MHF) delat ut utmärkelsen Årets familjebil. I år går priset till elbilen Skoda Enyaq iV som årets familjebil 2021. Det är sjätte gången som den tjeckiska biltillverkaren får utmärkelsen.

Kriterierna för Årets familjebil är att bilen ska vara ekonomisk, praktisk, säker, och den ska säljas under året. Dessutom ska den ha bra miljöprestanda.

Skoda Enyaq iV vann omröstningen, där juryn består av nio motorjournalister, med två rösters marginal före Hyundai Ioniq 5. På tredje plats hamnade MG Marvel R. Det är första gången som tre elbilar är i finalen.

Juryns bedömning var att Skodan bland annat var rymlig, klurig med smarta lösningar och den hade även hög komfort. Det är ett förnuftigt val för en barnfamilj som vill ta steget över till en elbil.

– Det känns roligt att ha en så kompetent och rymlig bil som passar en bred målgrupp, särskilt barnfamiljen som numera kan köra fossilfritt. Vi hoppas att fler ska upptäcka fördelarna – framför allt de ekonomiska – med ENYAQ iV framöver, säger Hanna Westrin, press- och sponsoransvarig på Skoda Sverige.

Förra året tog Skoda Superb iV hem priset.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com