Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jaguar säljer nygammal bilstereo

Nu kan du få navigator i din E-type.

Har du en gammal bil och önskar att den hade navigator? Jaguar kanske har en passande lösning på problemet.

Den bästa dagen är en dag av törst, skaldade Karin Boye och syftade förmodligen på SU-förgasarna i din gamla Jaguar. För nu när du har varit och okynneskört hela dagen är tankarna tomma och inte har du någon aning om hur du ska hitta hem heller. Var är du egentligen någonstans?

Så nu står du där och nej, ”map”-knappen sätter inte igång någon karttjänst, den tänder läslampan så att du ska kunna läsa kartan. Ja, en sån där som man använde förr i tiden, innan TomTom berättade hur du skulle köra. Nej, någon sådan har du förstås inte.

Klassiska bilar kan ha sin charm, men de lider avgjort av sina tillkortakommanden. Hur ska man förväntas överleva när bilen inte ens kan visa vart du ska? Nu har Jaguar (och systermärket Land Rover) en lösning på det prekära problemet och snart ska vi alla kunna använda våra veteranbilar utan att riskera att behöva lära oss att läsa gamla papperskartor.

Alexander Rudy

Var sitter röststyrningen på den här?

De har nämligen tagit fram en helt ny stereoenhet, i samma gamla DIN-format som apparaterna hade förr i tiden när man fortfarande kunde sno en bilstereo, och den ser ut precis som de gjorde då. Men innehållet är rykande färskt.

Här finns nämligen inte bara en fullfjädrad navigator med 3,5-tums pekskärm, utan också mobilintegration, Bluetooth, DAB-radio och helt vanlig analog radiomottagning. För Jaguar kommer man att erbjuda två olika utseenden för att matcha olika tidsperioder och till Land Rover ytterligare två.

Det bästa av allt är att man kommer att hålla med en icke-brandad variant som passar till ungefär vad som helst, så länge man har tolvvolts elsystem med negativ jord i bilen. Men det är inte gratis, Jaguar tar ungefär 14.000 kronor för kalaset. Vad gör väl det? Den mätta dagen, den är aldrig störst.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com