Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jaguar E-type är återuppstånden

Pånyttfödelsen sker i Jaguar Classics regi

Genom Reborn-programmet ska Jaguar renovera en serie E-type till nyskick. Spring och beställ, för serien är begränsad.

Jaguar, och för all del systermärket Land Rover, tar sitt arv på allvar. Förutom att bara bygga en massa nya bilar tar de också hand om gamla klenoder från märket, genom avdelningen Jaguar Classic.

Inte nog med att man har startat en (väldigt begränsad) nytillverkning av den makalösa Jaguar XKSS, utan man renoverar också bilar till absolut nyskick i Reborn-programmet.

Nu har turen kommit till den formmässiga fullträffen Jaguar E-type att få känna på hur det är att bli ung på nytt. Den första Jaguar E-type Reborn är en från den första serien med täckta strålkastare, men eftersom den är från 1965 hann den få både 4,2-litersmotor och svartklädd instrumentpanel.

Som utgångsobjekt lär den ha varit ypperlig, för de lugna mil den rullat i Kalifornien innan den ställdes undan för gott 1983 lär inte ha slitet ner den till damm. Jaguar ser nämligen helst att bilen är så fin från början som det är möjligt – perfektion är enklare när utgångsmaterialet är gott.

Classic Car Auctions

vissa auktionsfynd kan nog uteslutas.

Kaliforniabilen är den första i en serie om tio Jaguar E-type som ska återfödas. Beställarna får välja fritt hur de vill att deras Reborn-bilar ska specificeras och det är fullt möjligt att få en och annan försiktig uppdatering även från modernare vagnar.

Hur mycket strul man väljer att utsätta Jaguar Classic för påverkar naturligtvis priset, men än går de att beställa. Prislistan startar på 285.000 pund, alltså en bit över tre miljoner kronor. Men då ingår renoveringsobjektet.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com