Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Trummis beställer uppjazzad Jaguar

XJ6 får nytt liv med blandat ursprung.

Renoveringsverksamheten hos Jaguar Classic sysslar normalt med att återställa gamla bilar. Men inte den här gången.

Nicko McBrain har allt som krävs för att man ska bli en framgångsrik rocktrummis: Långt hår, ett trumset och, förmodligen, rytmkänsla. Så sedan 1983 har han fått slå på rockbandet Iron Maidens trummor och på kuppen har han tjänat en hacka. Faktiskt har han kammat hem så mycket deg att han kunnat gå till Jaguar och säga ”kan ni piffa upp min gamla Jagga?”.

Så det gjorde de. Jaguar Classic, avdelningen får återuppväckanden från de döda, satte sina skruvmejslar i McBrains XJ6 Serie 3 från 1984. Men till skillnad från den vanliga verksamheten, som mest går ut på att ge gamla bilar livet tillbaka, har de den här gången inte bara renoverat McBrains bil, utan också uppgraderat den på en rad punkter.

Kunde de inte uppgraderat McBrain också?

Stötfångarna är av modernare snitt, medan dörrhandtagen har hämtats från 1970-talet. Tanklocken är försänkta i karossen, ljuddämpningen uppgraderad och strålkastarna har ersatts av projektorenheter med ringformade varselljus.

Sedan har man fyllt på med modern elektronik och en ratt med en katt som är lite mer rockn’roll. Fast mest iögonenfallande är förstås den lila metalliclacken och de 18 tum stora ekerfälgarna. För så ska det se ut om man är hårdrockstrummis, tydligen.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com