Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Holländare bygger Tesla-kombi

Beställd av utrymmeshungrig bilsamlare.

Elbilstillverkaren Tesla erbjuder ingen kombikaross. Men det har en holländsk karossbyggare löst på egen hand.

Egentligen behövs väl inte alls någon kombimodell av Tesla Model S. Halvkombiluckan där bak är stor nog för att öppna för det mesta och utrymmet därunder duger åt hela semesterpackningen. Så nej, Tesla erbjuder inget kombiutförande av sin Model S.

Men det gör andra. Ett helt koppel fristående firmor har ryggsäcksversioner av Tesla Model S på programmet. Eller åtminstone tre. I vintras fick vi se en brittisk Teslakombi från karossmakarna Qwest och från Italien låter det som om Dany Bahars Ares Design håller på och snickrar på någonting liknande.

Nu får vi också se resultatet av holländska RemetzCars inlägg i den eldrivna kombidebatten. Bilen är ett beställningsjobb på uppdrag av bilsamlaren Floris de Raadt och har ritats av formgivaren Niels van Roij. Syftet var aldrig att skapa en kombi med maximalt bagageutrymme utan en sportig och elegant ”shooting brake”. En sån är den förstås ändå inte, eftersom den har alldeles för många dörrar. Men den ser rätt bra ut, i alla fall bättre än den där britten.

Som var mer av en skåpbil.

Glädjande nog handlar det inte om ett ensamt exemplar. RemetzCar kan tänka sig att bygga fler bilar, upp till 20 stycken om tillräckligt intresse finns. Vad den kostar? Det säger inte holländarna, men räkna inte med att det blir billigt.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com