Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Toyota Corolla kommer som kombi

Ny modell får premiär i Paris.

Snart har en ny generation Toyota Corolla premiär. Då kommer den också att erbjudas med kombikaross.

Auris? Nej, vi bara skojade, sade Toyota häromdagen och meddelade att modellnamnet Corolla kommer tillbaka till vår del av världen efter tolv år i frysboxen. Inte undra på, Auris är inget namn som gemene man lagt på minnet.

Så när Toyotas nya kort i Golfklassen begår sin premiär på Parissalongen i höst kommer ordningen att vara återställd och Auris ett minne blott. Nya Toyota Corolla är baserad på samma plattform (GA-C) som bland annat Toyota Prius och Lexus UX.

Toyota

Och för all del Toyota C-HR.

Tre olika drivlinor erbjuds, men Toyota säger ingenting om hur mycket effekt man vrider ur dem. Hur som helst handlar det om bensinmotorer och två av dem kombineras med elmotorer i hybridsystem. Vidare ska köregenskaperna vara både ”snabba och kvicka” och för första gången i Corolla erbjuds också adaptiva stötdämpare som tillval.

Men det är förstås inte för köregenskapernas skull köper en Toyota Corolla. Det är för det höga bruksvärdet. Därför är det kanske extra intressant att vi nu får se den som kombi, eller ”Touring Sports” som Toyota kallar den. Touring Sports ska dessutom inte bara vara en variant av halvkombimodellen, som vi bara fått se en skymt av än så länge, utan vara en helt egen karossvariant.

Här ska benutrymmet i baksätet vara nästan en meter långt och i bagageutrymmet får man plats med 598 VDA-liter. Här finns också head up-display, ett väl tilltaget ljudsystem från JBL och trådlös mobilladdare.

Mer än så får vi inte veta i dagsläget, Toyota lämnar inga uppgifter om svenska priser eller lanseringsdatum. Men klart är att om du vill köpa en ny Toyota som heter Auris lär du skynda dig på.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com