Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lexus UX är en ny kompaktsuv

En direkt utmanare till Volvo XC40.

En liten suv har saknats i Lexus modelluppställning. Det åtgärdar man nu. Möt Lexus UX.

Redan i september 2016 visade Lexus upp någonting de kallade UX Concept. Den liknade en gympadoja och sades staka ut märkets framtida formspråk. Men nu har det blivit produkt av konceptet och i anpassningen till vekligheten har de yvigaste uttrycken tonats ned. Lexus UX ser faktiskt tämligen konventionell ut, inte alldeles olik en CT på styltor.

Och det är väl ungefär vad UX också är, även om den använder den nya GA-C-plattformen som vi känner från den senaste generationen av Toyota Prius och för all del suven C-HR. Så värst högbyggd är väl inte UX för att vara en suv, men terrängplasten sitter där den ska.

I fall man väljer hybridversionen UX 250h med 178 hästkrafter får man också en form av fyrhjulsdrift, i det att bensinmotorn driver på framhjulen, genom en steglös CVT-låda, och en extra elmotor skjuter på bakifrån.


Sök Lexus-suvar till salu här


Om det är samma maskin som även finns i den elmotorlösa versionen UX 200 är lite oklart, men det handlar precis som i storebror om en tvåliters bensinfyra och i UX 200 får man 170 hästkrafter att leka med.

Storleksmässigt kan Lexus UX mäta sig med BMW X1, Audi Q3 och för all del Volvo XC40 och det är väl ungefär med dem som Lexus vill konkurrera. Några prisuppgifter har vi inte i dagsläget, inte heller vet vi när den kan tänkas komma till Sverige.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com