Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Sverige snuvas på Toyotas suv Corolla Cross

Den nya kompaktsuven Corolla Cross har nu presenterats av Toyota.
Men den är inte aktuell för Sverige.
– Vi kan inte bekräfta någon introduktion för Europa, säger en Toyota-representant enligt Autocar.

För några dagar sedan hade Toyota Corolla Cross världspremiär i Thailand.

Den nya kompaktsuven bygger på Toyotas TNGA-plattform och har tagits fram efter ledorden ”Corolla möter suv”. Interiört känns Corolla-stilen igen. Men utvändigt är designen inte helt familjär för Corolla-familjen, med kraftfulla fram- och bakdelar som sticker ut.

Toyota Corolla Cross finns både med bensinmotor (98 hästkrafter) och hybriddrift (140 hästkrafter). Hybriden väger 1.385 kilo medan bensinversionen är något lättare med 1.325 kilo. I sitt pressmeddelande vill Toyota dock gärna understryka en annan siffra, nämligen de 487 liter som ryms i bagageutrymmet (om inte reservdäcket följer med, förstås).

– Vi hoppas innerligen att våra kunder varmt ska välkomna detta fordon att bli en del av deras familjer, precis som deras partners, syskon eller till och med vänner, säger Daizo Kameyama, chefsingenjör vid Toyota. 

Men kunderna i Europa lär få svårt att välkomna den nya bilen till familjen. Den har nu börjat säljas i Thailand, men någon vidare lansering verkar inte vara på gång. Det finns ingen information om någon Europalansering.

I samband med premiären ska en talesperson vid Toyota vare sig velat bekräfta eller dementera om Asien blir den enda marknaden för Toyota Corolla Cross.

– Vi kan inte bekräfta någon introduktion för Europa eller andra globala markader, ska denne ha sagt, enligt motorsajten Autocar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com