Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är bilarna med mest nöjda ägare

Volvo i mitten av listan

Större
Stäng
  • Foto: Shutterstock
    Foto: Shutterstock
  • Foto: Shutterstock

Consumer Report har genomfört en stor undersökning med 369 000 bilägare över vilka bilar som har de nöjdaste kunderna, och Volvo hamnar i mitten av listan. 

Consumer Report har släppt en kundundersökning över vilka bilar som har de nöjdaste kunderna. Undersökningen baseras på 369 000 bilar. Den har totalt sex kategorier: Körning, komfort, elektronik inuti bilen, lagring, värde, samt om kunderna skulle köpa bilen igen om de fick chansen. 

Resultaten visar vilka märken, och modeller som är populärast, samt minst populär. Tittar man på topplistan, så toppar Tesla med 88 poäng av 100 möjliga, följt av Lincoln 79 poäng, och Ram, 76. Chrysler och Subaru avslutar topp fem med 76, respektive 75 poäng. Av de fem märkena, så skulle de flesta köpa sin bil igen.

Tesla har tre modeller som är i toppen av undersökningen, där Tesla Model 3 har de mest nöjda kunderna. Det intressanta, är att även om kunderna är nöjda, så är den amerikanska biltillverkaren långt ned på tillförlitlighets-skalan.

LÄS MER: Stor undersökning: Mazda har bäst tillförlitlighet

När det kommer till elektroniken i bilen så är långsamma, krånglande och komplexa infotainmentsystem det största problemet i undersökningen. Två modeller från Lexus, två från Infiniti och en från Aracura de fem sämsta platserna i den sektionen. 

När det kommer till komfort så var bilägarna mer nöjda med modeller som var lite billigare, exempelvis Kia Tellurida, än den mer ”lyxiga” Volvo XC90. 

Allt som allt placerar sig Volvo i mitten av listan, men slår märken såsom Mercedes-Benz, Lexus, och Volkswagen, men är samtidigt bakom Porsche, Dodge, Toyota, BMW och Ford.

LÄS ÄVEN: Tesla Roadster försenas

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com