Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fyra tips inför elbilsköpet

Större
Stäng
  • Foto: Wikimedia commons
    Foto: Wikimedia commons
  • Foto: Wikimedia commons

Funderar du på att köpa en elbil, finns det några saker att tänka på. Här kommer fyra tips som kan hjälpa dig på vägen.

Bytbil har tidigare skrivit om att intresset för begagnade elbilar har varit enormtBlocket. Mellan 2019 och 2020 ökade elbilsannonserna med 102 procent. Även om de blir populärare är det fortfarande en stor investering för de flesta.

Försäkringsbolaget Trygg-Hansas motorexpert ger nu fyra tips på vad man ska tänka på inför ett elbilsköp. Enligt Stefan Brala, var det för ett par år sedan, många som tvekade inför ett köp, eftersom många oroade sig för livslängden på bilens batteri, samt att ett eventuell byte skulle medföra många kostnader i framtiden. 

LÄS ÄVEN: Här är bilarna som oftast drabbas av dyra fel

– Farhågor om batteriets kapacitet har dock kommit på skam i takt med att batteriutvecklingen har tagit ytterligare stora kliv framеt de senaste åren. Det visar sig även att oron för batteribyten var obefogad. Vår skadestatistik visar att det är betydligt färre skador på batterier än befarat, säger Stefan Brala, motorexpert på Trygg-Hansa.

Enligt honom är det positivt med en ökad efterfrågan på begagnade elbilar, eftersom den är klimatsmart, och ägaren får både en låg milkostnad, samt låg servicekostnad. Dock behöver man fundera på ett par saker innan man gör ett inköp, för att undvika en dålig affär. 

LÄS MER: Så många blev av med körkortet 2020

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com